Kræmmerhuse af slips

29. september 2020 2 Af Kreative Pips

Jeg havde en plan om at skulle afprøve et nyt mønster hver måned i 2020. Men det var jo før, jeg vidste hvor f*cked up et år det ville blive. Indtil videre har jeg afprøve 3 nye mønstre, og dette er så nummer 4. Det har været længe undervejs, fordi de fine kræmmerhuse af slips skulle bruges som fødselsdagsgaver til min svigerinde og hendes søde mor.

Min brors svigerfar døde i 2017. Sidste efterår solgt svigermor huset og flyttede i en lejlighed. Hun ryddede derfor op og smed en masse ud. Jeg fik en masse gamle håndklæder, som jeg bruger til at sy bind til afrikanske skolepiger. Jeg fik også alle svigerfars gamle slips med beskeden om, at jeg nok kunne finde på noget at bruge dem til.

Ideen og vejledningen til de her søde kræmmerhuse af slips fandt jeg hos sygal.dk. Det tog ikke særlig lang tid at sy dem, så jeg tænker jeg skal have brugt noget af mit julestof til nogle søde kræmmerhuse i julestof. Det må være årets værtindegave fra mig i juletiden.

De blå kræmmerhuse af slips

Der var 5 fine slips i blå nuancer, og det tænkte jeg ville passe perfekt hos min brors svigermor. Og jeg har jo faktisk kendt hans svigermor længere end ham. For min bror har jo giftet sig med en af mine gode håndboldveninder, og derfor har jeg kendt hans svigermor siden vi var 14-15 år gamle. Svigermor havde fødselsdag d. 3. september, hvor hun åbnede gaven om morgenen – og hun var blevet meget rørt over gaven.

De lilla kræmmerhuse af slips

Kræmmerhuse af slips

Der var også en god håndfuld lilla slips, og da jeg tidligere har lavet lilla julekugler med navne til min svigerinde, skulle hun da også have nogle fine kræmmerhuse til minde om hendes far. Hun har fødselsdag 3 uger efter sin mor, og jeg har glædet mig helt vildt til at overraske hende med de fine lilla slips. Jeg har jo selv en forkærlighed for lilla, så jeg er også selv ret vild med de fine kræmmerhuse.

I søndags var jeg så heldig at være sammen med både min svigerinde og hendes mor. De var begge SÅ glade for kræmmerhusene. Svigermor fortalte, at da hun havde åbnet gaven, havde tænkt “Kræmmerhuse…? hvorfor dog det…”. Og så havde hun langsomt kunne genkende slipsene et for et. Det ene er fra Garderhusarforeningen, et var fra deres sølvbryllup. Og det samme gjorde min svigerinde. Hun har selv farvet stoffet og syet det ene slips til sin far, og nu har jeg syet et kræmmerhus af slipset. Det er bare en god måde at mindes på. Deres reaktion var guld værd, og jeg er så glad for at have fuldført den gode ide!

Jeg elsker at give hjemmelavede gaver, og jeg er altid på udkig efter gode ideer. Hvad er dit bedste forslag til en hjemmelavet gave?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram