DIY personlige julekugler

29. december 2020 0 Af Kreative Pips

Jeg har vist nævnt det før, men jeg har lige fået lavet min lange skabsgang. Det betyder, at jeg har haft fat i ALLE mine krea-materialer. Og deriblandt fandt jeg disse plastikjulekugler, som vist er købt i Søstrene Grenes. Det er to halve kugler, som skal sættes sammen. Det er kun fantasien, som sætter grænsen for, hvad man kan putte indeni kuglerne. Eller hvordan man pynter kuglerne. Jeg har lavet lidt forskellige versioner, og jeg har flere ideer inde på min Pinterest juletavle. Men her min DIY på personlige julekugler.

DIY personlige julekugler med garnnøgler

Denne ide har jeg set på Instagram, og den minder mig om de her julekugler, som jeg lavede for et par år siden. Jeg laver en lille garnnøgle af garnet og limer den løse ende fast med lidt hvid skolelim. Jeg klipper tandstikkere til i en passende længde og limer en lille trækugle fast i den ene ende. Når de er tørre, stikkes de ind i garnnøglen. Det hele lægges i en plastikkugle, som lukkes og pyntes med et matchende satinbånd.

DIY personlige julekugler med poscatusser

Jeg er ikke den store tegner, men jeg er blevet ret glad for mine mange posca tusser. Vi har bl.a. brugt dem til at tegne på sten, og nu fik jeg ideen til at tegne på de her plastikjulekugler. Og her kan børnene jo også være med. De kan tegne og dekorere præcis, som de har lyst til. Når man er kreativ med børn, er det vigtigt at lade dem gøre det de har lyst til. Lysten skal drive værket, og så er det lige meget om de bruger de rigtige farver eller om det passer ind til resten af din julepynt.

Jeg har tegnet en snemandsansigt på den ene kugle, og så har jeg fyldt den med hvidt vat, så det ligner en snemand. Den anden kugle har jeg tegnet Rudolfs ansigt og gevir på. Dén kugle er fyldt med brune papirstrimler fra en designerkasse, jeg får hver anden måned.

Den sidste kugle er inspireret af min yndlingsserie Greys Anatomy. Det er min rigtig gode veninde Mille, som har introduceret mig til serien tilbage i 2011, da jeg var på barsel med Mathias. Jeg har fyldt rødt glimmer i kuglen og pyntet med et rødt satinbånd. Jeg var forbi Mille før jul med kuglen og lidt chokolade til hendes tre søde unger.

Til snemanden har jeg brugt posca tusser i farven orange og den tynde sorte. Til Rudolf hat jeg brugt hvid, sort, brun og rød. Til julekuglen med Greys Anatomys klassiske hjertefrekvens har jeg kun brugt rød og sort.

Posca tusser kan købes i boghandlere og i kreabutikker. Jeg har købt mine mange tusser hos henholdsvis Rito og CC Hobby (begge Reklamelinks).

Andre lav selv pynt ideer

Hvis du synes, det er svært med at finde på, hvad du skal lave. Findes der en masse mindre æsker med julepynt, hvor alle materialer er med i. Jeg har f.eks. købt Chip & Chap i Panduro Hobby, og jeg nåede lige at lave den færdig i går. Så de når lige et par dage i årets juletræ, inden det skal smides ud.

Du kan finde mange forskellige slags DIY kits her hos CC Hobby (Reklamelink), men jeg har også set at min lokale Føtex har været leveringsdygtig i kits til hjemmelavet julepynt.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram