Nemme raglankjoler

16. januar 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg har syet i en del år efterhånden, men jeg elsker stadig at sy de her nemme raglankjoler til mine niecer. Raglanærmer er ærmer, hvor ærmerne begynder helt oppe ved kraven. Jeg syr i mønstret jersey, og derfor syr jeg altid denne nemme model med raglanærmer. En dag må jeg prøve en ensfarvet kjole med en masse detaljer, men jeg er nu bare ret så farveglad. Mønstret er Minikrea Raglankjole (reklamelink), og det er et mønster jeg vil anbefale til både nybegyndere og alle andre der gerne vil sy en nem kjole.

Nemme raglankjoler

Mønstret går fra str. 0-10 år. Mønstret kan bl.a. købes her hos Stofgiganten (reklamelink), som også har et stort udvalg i lækre jerseystoffer og andet sytilbehør.

Forskellige udgaver af de nemme raglankjoler

Jeg har syet en del af kjolerne med korte ærmer, da min mellemste niece har fødselsdag i jul. Og så har hun haft en stædig periode, hvor hun nægtede at have langærmede på. Hun er stadig en bestemt og stædig pige, men i sommers ønskede hun sig langærmede kjoler fra faster. Og det fik hun selvfølgelig 🙂

Jeg har også brugt modellen til at sy mor-datter kjoler til min tidligere kollega. Det er nemlig en model, som er fin til at pigen sagtens kan lege vildt uden at skørtet kommer i vejen. Og dét synes jeg er en vigtig detalje i børnetøj. Til mor-kjolen har jeg anvendt mit eget mønster-hack, som er min egen variant af Karen-kjolen.

Mine to yngste niecer har tidligere fået ens kjoler i julegave, og det har de indtil videre været glade for. Det er nu også sjovt at se samme kjole i to forskellige størrelser.

Der er masser af muligheder med dette mønster. Du kan variere længden på ærmet, og jeg har forsøgt mig med en masse forskellige sømme, når jeg lægger kanten op. Og jeg glæder mig til at sy flere kjoler til mine tre skønne niecer. Heldigvis er den lille kun 1,5 år, så der går lang tid før hun vokser ud af mønstret. Men jeg må nok snart til at finde et andet mønster til den ældste. Hun bliver 10 år næste gang, så jeg må i gang med at søge efter nye mønstre og ideer.

Hvilket mønster er din favorit til at sy pigekjoler?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram