Påskeæg med perler og piberensere

6. marts 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg er helt klar til forår og smukke pastelfarver. Vintergækkerne pibler op af jorden, og jeg køber konstant påskeliljer til vaserne indenfor. Derfor fandt jeg i ugens løb de pastelfarvede perler og nogle piberensere frem fra gemmerne. For hvis der er noget mine to drenge elsker, så er det at hygge med små kreaprojekter i fællesskab. Min ældste dreng er gået i gang med den store pokal på Anja Takacs’ blog, mens den yngste og jeg lavede påskeæg med perler og piberensere.

Materialer til påskeæg med perler og piberensere

Piberensere
Hama perler (eller brug de perler, du har i gemmerne)
Satinbånd, 3 mm bredt
Evt. fjer – jeg brugte de her (Reklamelink)

Du kan være heldig at finde piberensere i supermarkedet eller i Tiger/Søstrene Grene, men hvis du samtidig skal have perler eller andre krea-materialer, kan jeg anbefale Rito.dk. Du kan finde deres piberensere her (Reklamelink). De har prisgaranti, og den har jeg flere gange brugt, når jeg køber HAMA perler. Og det fungere altså super godt, og der er hurtig levering.

Jeg opbevarer mine perler i glas, hvor der har været tomatsauce i. Farven og nr. på farven er skrevet på både låg og selve glasset, så det er nemt at se hvilke farver vi har.

Til de små påskeæg har jeg halveret piberenseren. Og så er det bare at putte perlerne på. Lad 1 cm være i hver ende, så du kan snurre enderne sammen i toppen. Sørg for at spidserne ikke stikker, men at de ligger ind til resten af ægget. Bind et bånd i toppen, så ægget kan komme op og hænge. Og form så piberensen til et ovalt æg.

På min tre æg har jeg sat perlerne på i et skiftevis mønster med 4 farver på hvert æg. På det lilla har jeg bundet en sløjfe ovenpå båndet, ægget hænger i. På det grønne er snoren bundet fast, men der er ikke andet pynt på. På det orange (abrikos-farvede perler) har jeg “bundet” en fjer fast i piberenserens snoning.

Mathias’ påskeæg med perler og piberensere

Mathias valgte kun at bruge to farver af gangen, og han valgte at lave både store og små æg. De store er lavet af en hel piberenser. Det var også ham, som fik ideen til at hænge et lille æg inden i det store. Så selvom hans ADHD giver ham en masse udfordringer, giver det ham også en mange sjove ideer og tanker, når vi er kreative sammen.

Jeg har mange andre påskeideer her på bloggen. Dem kan du finde her

Selvom der er et par uger endnu til påsken, har jeg allerede hængt de her fine æg op. Mathias har også lavet nogle til bedsteforældrene, så dem skal vi have pakket ind og have sendt af sted med en lille påskehilsen.

Jeg vil elske at se, hvis du laver påskeæg enten selv eller med dine børn. Så send mig endelig billeder, eller tag mig på Instagram.

Rigtig god fornøjelse.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram