Lav selv skilt til æresport

2. juni 2021 0 Af Kreative Pips

Da jeg var 12 år, havde mine forældre kobberbryllup. Min morfar skar et halvt skilt i krydsfinér, som jeg fik lov at male nede i fritidsklubben. Det var mit første skilt til en æresport. Jeg har desværre ikke et billede af skiltet, men siden har jeg fået lov at lave en håndfuld skilte til andres bryllupsdage. Du kan lave skiltene på mange måder, og det viser jeg dig herunder. Har du mod på et lav selv skilt til æresport? Ellers får du det forhåbentlig efter at have læse dette indlæg 🙂 Som altid er du velkommen til at skrive en kommentar eller sende mig en mail, hvis du har spørgsmål eller vil dele dine ideer.

Kobber skilt til æresport

Jeg gør mig ikke i save og den slags værktøj, men så er det heldigt at min far altid står klar til at hjælpe mig. Så min far har skåret skiltet. Herefter har jeg malet det med en kobbermaling. Ofte har jeg købt min maling hos Søstrene Grene, da de har mange farver til gode priser.

På min Silhouette Cameo har jeg skåret en skabelon i karton, som jeg så har lagt på skiltet. Jeg har brugt en helt almindelig rengøringssvamp til at duppe den hvide maling på skiltet.

De små hvide hjerter er også duppet på efter en skabelon. Skabelonen er også lavet i karton, men med en lille figurstanse. De hvide bølger er lavet i frihånd.

Du kan finde et godt udvalg af figurstanser her (reklamelink)

Skiltet er simpelt, og præcis hvad min veninde ønskede til hendes veninde. Den vågne læser, kan se at 2005 er rettet til 2004 på nederste skilt. Vi havde ikke rigtig regnet efter, men nåede heldigvis at få det rettet inden den store dag.

Sølvbryllupsskilt til mine forældre

Da mine forældre i 2008 havde sølvbryllup, skar min morfar igen et skjold til mig. Og det blev malet i en flot mørkeblå farve. Jeg har så lavet en papirskabelon, som jeg gjorde ca. 3 cm mindre hele vejen rundt. Den blev tapet på skjoldet, og så kunne jeg duppe den sølvfarvede kant på skjoldet.

Bogstaverne er købt (sikkert i Panduro hobby), og de er limet på skiltet. Blomsterne er lavet med en 3d liner, som er maling på tube. Blomsterne er malet i frihånd, hvilket jeg godt kan lide. Jeg kan godt lide at stilen er lidt mere fri, end de mere klassiske skilte. Dato og årstal er også skrevet med en 3d liner, jeg fandt nemlig en med sølvglimmer.

Mine forældre har stadig skiltet hængende, dog inde i deres bryggers. Så det var nemt lige at tage et billede.

Guldbryllupsskilt til mine bedsteforældre

Mine bedsteforældre har været gift i lang, lang tid, og i 2016 holdt de et brag af en guldbryllupsfest på en lokal kro. Jeg havde selvfølgelig fået opgaven med skiltet. Min mor var med til at bestemme farverne, og så fik jeg ellers frie hænder.

Skiltet er malet med en lækker rød farve, og guldkanten er lavet på samme måde som sølvkanten på mine forældres skilt. Da de har bryllupsdag i december, valgte jeg at fritegne mistelten og lidt gran. Navnene og “50 år” er skrevet med en guldglimmerlim. Det guldfarvede hjerter er i karton og er lavet med en figurstanse. Hvis det regner er karton på skiltet en dårlig ide, men jeg tog chancen og det holdt heldigvis tørt.

Det nyeste lav selv skilt til æresport

For nylig spurgte min svigerinde mig om jeg ville hjælpe hende med et skilt til hendes søster og svoger. Og jeg elsker jo at være kreativ og jeg elsker at hjælpe, så det blev selvfølgelig et ja. Min bror har skåret skiltet, efter at de har været hjemme hos vores forældre og tegne efter deres skilt.

Min svigerinde ønskede et rødt skilt, og da det var et sølvbryllup valgte jeg sølvfarvet tekst. Jeg havde nemlig heldigvis sølvfarvet skiltefolie hjemme. Teksten er lavet på min Silhouette Cameo, og så er den sat på skiltet.

Det lille sølvfarvede hjerte var testen, da jeg lige skulle teste skæreindstillingerne på Silhouetten. Blomsterranken er tegnet i frihånd og er med de samme (gamle) 3D linere fra mine forældres skilt. De små prikker/blomster er sølvglimmer, hvilket er svært at se på billedet.

Hvis du ikke har et skilt at tegne efter, er der heldigvis masser af muligheder på google. Der findes skilte i et væld af udformninger, og dem kan du forstørre og printe, så det passer lige til din ide.

Jeg håber, du har fået lidt inspiration, og at du har mod på dit eget lav selv skilt til æresport. Jeg vil elske, at se hvis du laver et skilt, så send gerne et billede eller tag mig på de sociale medier. Du kan se links nederst om hvor du kan finde mig henne 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram