Boganmeldelse – Et egern flytter ind

15. juli 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg har sammen med mine to drenge læst og anmeldt bogen “Et egern flytter ind” af Birgitte Bregnedal.

Bogen “Et egern flytter ind” er modtaget til anmeldelse.

Fakta om bogen:
Titel: Et egern flytter ind
Forfatter: Birgitte Bregnedal
Udgivelsesdato: 10. juni 2021
Forlag: Fru Nysgerrig
Lix-tal: 15

Fra bogens bagside læses:
Grønne er et egern, der sidder oppe i træerne og keder sig. “Bare jeg kunne lege med børnene”, tænker Grønne. Men børn er farlige! Det mener Gamle, det klogeste egern i skoven. Grønne er ligeglad og løber ned til børnene. Nu bliver Gamle så vred, at Grønne bliver nødt til at flytte ind i børnenes HFO. Men kan Grønne undvære skoven og de andre egern? Og kan et egern overleve indenfor?

Børnene i HFO Grønnevang fortalte Birgitte Bregnedal om deres hverdag i fritidsordningen i Hillerød, hvorefter hun skrev “Et egern flytter ind”. Uden børnenes hjælp var bogen aldrig blevet til.

Vores anmeldelse af Et egern flytter ind

Først læste jeg bogen for Mathias, selvom han sagtens selv kan læse. Han synes bare, det er SÅ hyggeligt med højtlæsning på et tæppe i skyggen. Senere læste Oliver bogen højt for mig.

Jeg synes, det er en sød og anderledes historie. Og anderledes skal forstås på den gode måde med, at der er fantasi og talende egern med i historien. Mine drenge kom med ordene spændende, god og sjovere at læse. Så jeg er ikke i tvivl om at bogen nok skal blive læst igen og igen.

Jeg synes, der er mange små pointer i. En af dem er, at det er ok at være anderledes, og at man kan noget forskelligt, alt efter hvem man er. Mens Oliver bemærkede, at egernet Grønne følte sig udenfor, men endte med at få venner. Så jeg tænker, at der er masser af snakke om de næste gange vi læser den.

Bogen kan bl.a. købes her (Reklamelink)

Lysten til at læse

Jeg har selv ALTID elsket at læse. Jeg var på fornavn med bibliotekarerne på det lokale bibliotek op gennem hele min barn- og ungdom. Og den læselyst har jeg altid gerne ville give videre til mine drenge. Oliver havde svært ved at knække læsekoden. Han blev testet ordblind (men måske er det mere hans ADHD som drillede..?), så vi tog fat i Lisa fra LyLæSta. Hun er det bedste, jeg har gjort for Olivers læselyst og tro på sig selv. Jeg tror, vi knoklede på i ca. 15 måneder, og nu læser Oliver nææsten på niveau med hans jævnaldrende. Corona har desværre haft lidt negativ indvirkning pga. den lange hjemmeundervisning. Men derfor har Oliver og jeg i år en lille konkurrence kørende, nemlig hvem der kan læse flest bøger. Taberen skal invitere vinderen med til brunch hos vores lokale Peter Beier café. Ved udgangen af juni stod vi helt lige med 20 bøger hver.

Vi har tidligere købt og læst en stor del af Birgittes fodboldserie Drømme og driblinger. Og dem er Oliver også rigtig glad for. Han har netop genlæst de fleste af bøgerne på vej til skole i skolebussen. Og han har flere gange fortalt mig, at han altså ønsker sig den nyeste bog “Træn, træn, træn” (Reklamelink), så den tror jeg snart han skal have.

Jeg har lige set på instagram, at Birgitte snart udgiver en bog for voksne. Den hedder “Pigen med sherifstjernen”, og dén glæder jeg mig til at læse.

Du kan finde mine mange boganmeldelser her, og alle børnebøgerne her.

Rigtig god læselyst.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram