Positivitetsglas

Positivitetsglas

21. juni 2022 0 Af Kreative Pips

Til jul fik jeg den kærligste julegave fra min ældste niece på 10 år. Hun havde malet et stort rødbedeglas og fyldt det med sedler med positive ting om mig. Jeg har valgt at kalde det for et positivitetsglas.

Hun spurgte mig dagen før juleaften om mit yndlingsdyr, hvilket er en hest. Og det var så malet på glasset. Jeg blev simpelthen så rørt over hendes tanke og betænksomhed. Hun havde ikke kun lavet et positivitetsglas til mig, men også til begge mine store drenge. Også de var blevet spurgt om deres yndlingsdyr/figur. På låget står der “hvis du er sur, kan du se nogle gode ting om dig”

Jeg har gemt nogle kort fra drengene, veninder og chefen, som alle har skrevet de pæneste ord til mig. Dem gemmer jeg til de grå regnvejrsdage.

Selvværd og selvtillid

Jeg har tidligere skrevet lidt om, hvordan jeg kæmper for at give mine drenge både selvværd og selvtillid. De to er nemlig noget vidt forskelligt. Selvværd handler om at have værdi for den man ER, mens selvtillid er at tro på hvad man KAN. Det er ved at være længe siden, jeg har skrevet i drengenes bøger, men jeg tror det er på tide at finde dem frem igen og fylde lidt mere på deres selvværd.

Indlægget om mine drenges bøger med gode historier, kan du finde her.

Vejledning til at lave dit eget positivitetsglas

Du skal bruge et tomt og rengjort glas fra rødbeder eller lignende. Glasset dekoreres med maling, f.eks. akrylmaling. Når malingen er tør kan du pynte glasset med malede mønstre og/eller figurer, eller du kan bruge poscatusser (Reklamelink) til at tegne ovenpå malingen med. Du fortsætter med at tegne og male på glasset, indtil du er tilfreds og synes det passer til modtageren.

Mens malingen tørrer, kan du gå i gang med den anden del af glasset. Du tager et stykke papir, både hvidt og farvet papir kan bruges. Det skal helst bare ikke være for mørkt. Det er nemmere at læse teksten jo lysere papiret er.

På papiret skriver du alle de pæne, søde og positive ting, du kan om modtageren. Det kan være alt fra at du elsker at tilbringe tid med modtageren til at h*n er god til at være kreativ. Eller måske er h*n god til at spille fodbold med dig? Gør h*n dig glad? Får h*n dig til at smile, grine eller danse af glæde?

Fantasien kan få frit løb – intet er for småt og intet er for stort. Alle ting gælder.

Andre ideer til at højne glæden

En ting vi længe har praktiseret hjemme hos os, er “tre gode ting”, som jeg også skriver om i indlægget med drengenes bøger med gode historier. Der sidder vi på skift til aftensmaden og nævner tre gode ting ved dagen. Det er ikke altid min kæreste og bonusdrenge vil sige noget, men måske det kommer hen ad vejen. Nogle dage er det svært at finde på noget, men det lykkedes nu alligevel altid.

En anden ide til at højne glæden og fokusere på det positive, er at du hver dag eller hver uge, skriver en god ting ned på et stykke papir. Papiret folder du sammen og ligger i et stort glas. Til nytår kan du læse alle de små sedler og glæde dig over det gode år du har haft.

Forleden satte Mathias sig ved siden af mig ved spisebordet, og så gik han ellers i gang med at lave en lille bog med små gode ting om hans far. Han kaldte det selv en lille dagbog til far. Det er nogle runde kort af pap med et hul i, og så er de bundet sammen med satinbånd. Jeg ville selv blive vildt glad for en sådan positivitetsbog, og jeg synes, at det er den største kærlighedserklæring at få og give.

Har du også gemt nogle kort eller breve, som betyder ekstra for dig? Og husker du at sende positive og glade hilsner til dem du har kær? Jeg øver mig, for der er helt sikkert nogle af veninderne, som lidt bliver glemt i hverdagens trummerum – men jeg øver mig på at blive bedre <3

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagra