Boganmeldelse – I guds skabte billede

Boganmeldelse – I guds skabte billede

16. september 2022 0 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt krimien “I guds skabte billede” af Mona Hawthorn Andersen.

Bogen “I guds skabte billede” er modtaget til anmeldelse.

Fakta om bogen:
Titel: I guds skabte billede – nr. 1 i serien
Forfatter: Mona Hawthorn Andersen
Udgivelsesdato: 11. december 2017
Forlag: Mellemgaard

Fra bogens bagside læses:
En 15-årig dreng findes bestialsk myrdet, bundet på hænder og fødder. Sophie får med drabssagen sin ilddåb på afdelingen for Personfarlig Kriminalitet. Efterhånden som hun graver sig ned i sagen, bliver det tydeligt, at gerningsmanden har et vigtigt budskab. Dette involverer aspekter af græsk gudedyrkelse, som viser sig at have en forbindelse til den myrdede drengs familie. Sophie er i et kapløb med tiden, i takt med at flere drab støder til. Det står efterhånden klart, at gerningsmanden er at finde blandt drabsofrenes allernærmeste. Spørgsmålet er: Hvilke hemmeligheder gemmer familien på, som har vakt en morders brutale hævntogt?
I Guds skabte billede er en psykologisk krimi om den tynde grænse mellem det menneskelige sinds lyse og mørke sider. Romanen udforsker, hvordan mordet på et barn påvirker lokalsamfundet.

Uddrag af bogen: 
Hun forsøgte at bevæge sine arme og ben, at rejse sig op, men hun var for afkræftet til at kunne løfte hovedet fra jorden. Med den højre hånd famlede hun på jordbunden og fik fat i noget hårdt. Det var en grankogle, der smuldrede, idet hun knugede den. Den anden hånd havde hun ingen kontrol over, og den venstre side af kroppen føltes i det hele taget forkert, som om den var lammet. Forsøget på at bevæge sig gjorde den brændende smerte i underlivet værre. Hun lukkede øjnene og gispede efter vejret. Lidt efter lidt aftog smerten, og hun åbnede øjnene igen. 

Min anmeldelse af I guds skabte billede

Det er ikke første gang jeg læser Monas bøger, og det bliver helt sikkert heller ikke sidste gang. Du kan finde mine anmeldelser af Monas bøger her. “I guds skabte billede” er første bog i serien om politikvinden Sophie, og det er samtidig Monas debutroman fra 2017. Jeg har bog nr. 3 i serien liggende klar i min læsestak, så den kommer også på bloggen i nærmeste fremtid.

Monas bøger kan købes i boghandlere eller på nettet, f.eks. her (Reklamelink)

Bogen er en spændende krimi foregående i det nordjyske, men den kunne have foregået hvor som helst i Danmark. Plottet er super godt gennemarbejdet, så jeg først til allersidst kunne gennemskue hvem morderen var. Bogen er skrevet i et let og beskrivende sprog, og det gjorde at historien fængede og det var svært at længe bogen fra mig.

Jeg er dybt imponeret over den dybde Mona får givet alle personerne. Også fordi der er en bred flok af personer i historien; efterforskningsteamet, de to dele af familien samt alle de løse personer. Historien bliver endnu mere spændende, fordi personerne er så mangfoldigt beskrevet.

Jeg kan mærke at bog nr. 3 allerede trækker i mig, så jeg kan give min varmeste anbefaling til at læse Monas bøger, og herunder “I guds skabte billede”.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram