Boganmeldelse – Gøngedrengen Toke

Boganmeldelse – Gøngedrengen Toke

18. oktober 2022 0 Af Kreative Pips

Min søn Mathias har læst og anmeldt bogen “Gøngedrengen Toke” af Torben Voss.

Bogen “Gøngedrengen Toke” er modtaget til anmeldelse.

Fakta om bogen:
Titel: Gøngedrengen Toke – seriens nr. 1
Forfatter: Torben Voss
Udgivelsesdato: juni 2019
Forlag: Mellemgaard

Fra bogens bagside læses:

Drengen Toke bor i det nordlige Skåne under Kalmarkrigen i en vigtig bondefamilie med en malkepige og staldkarl, da de må flygte fra svenske soldaters angreb og ind i de tæt bevoksede skove og ned i en grotte, hvor der allerede er lokale bønder, som gemmer sig. Her må han fra sit skjul forberedes af staldkarlen Peder til at blive sendt ud i skoven i tre måneder for at lære at klare sig selv.

Efter sin hjemkomst skal han ledsage sin far, storbonden Niels, til en organist i Landskrona for at overnatte nogle dage, fordi faderen skal til København og være drabant – livvagt for kongen. Her møder han organistens datter Kristine, som får mere end venskabelig betydning for ham.

Anmeldelse af Gøngedrengen Toke

Gøngedrengen Toke bor i det svenske skovområde Gønge, hvor de svenske soldater brænder huse og kirker ned til grunden. Som en del af hans opdragelse skal Toke ud og bo i skoven i 3 måneder, hvor han skal lære at klare sig selv. Mathias synes, bogen er god. Det er spændende at læse om noget andet end nutidens elektronik. Og samtidig læse om en dreng som lærer, at han kan meget mere end han selv tror.

Mathias anbefaler bogen til børn på hans alder (11 år). Han mener sagtens, at piger kan læse den, selvom hovedpersonen er en dreng. Toke har nemlig også en veninde Kristine, som er med i historien.

Mathias glæder sig til at læse seriens nr. 2 “Toke på nye eventyr”, som også kommer på bloggen i den kommende tid.

Alle vores anmeldelser af børnebøger finder du her.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram