Vådservietter til dukkeleg

Vådservietter til dukkeleg

5. november 2022 0 Af Kreative Pips

Min bror har jo givet mig hele tre niecer, og de har alle været glade for dukker. Jeg fik vist ikke syet så meget til den ældstes dukkeleg, mens jeg syede noget dukketøj til den mellemste. Den yngste er en skøn unge på 3 år, og hun elsker dukke “lillebror”. Og nu fik jeg så endelig udført en gammel ide med at lave vådservietter til dukkeleg.

Først tegnede jeg en skitse af min ide og så satte jeg mål på tegningen. Da jeg havde klippet mønstret i papir, ændrede jeg lidt på målene. Og så klippede jeg i stoffet, og så gik det overraskende hurtigt at sy det. Vådservietterne er fleece klippet i målene 11×18 cm, og da fleece ikke trævler er det ikke engang nødvendigt at zigzagge eller overlocke kanterne. Og så fik jeg brugt nogle af alle de fleece rester jeg har fra mine mange tæpper.

Dukke vådservietter

Fremgangsmåde til vådservietter til dukkeleg

Mønstret finder du her, mens låget består af 2 firkanter på 11 x 18 cm.

Vådservietter til dukkeleg

Equipment

 • Symaskine

Materials

 • Fast bomuldsstof
 • 5 cm Velcro
 • sytråd
 • 5 mm elastik

Sådan gør du

 • Klip først 2 stykker af mønstret.
 • Læg de to store dele ret mod ret og nål dem god fast i hinanden.
 • Tegn åbningen på det ene stykke og sy i stregen hele vejen rundt.
 • Klip hullet ud, og klip hakker i de to ender. Så bliver hullet flottere på retsiden.
 • Stryg hullet flot på retsiden, og sy en pyntestikning hele vejen rundt om hullet.
 • Sy velcro ved den ene ende af hullet.
 • Nu skal "låget" syes. Der skal klippes to firkanter, som lægges ret mod ret.
 • Der syes rundt i kanten, husk at lade et lille stykke være.
 • Klip hjørnerne af og vend gennem det lille hul.
 • Stryg og sy en stikning hele vejen rundt i kanten. Sy velcro i den ene ende.
 • Sy låget fast på den anden del.
 • Nu skal det store stykke syes sammen til en æske. Siderne lægges sammen ret mod ret – der er fire lag stof.
 • De fire kanter syes.
 • Til sidst syes en smal elastik i bundkanten. Husk at strække elastikken MEGET.
 • Så ser bunden således ud.
 • Fleecen klippes og fyldes ind fra bunden. Og så er vådservietterne klar til dukkeleg.

Min niece fik hendes vådservietter til jul, og første juledag fik jeg en sms fra min svigerinde. Hun var træt af at fylde vådservietter ind i boksen for 20. gang 🙂

Vådservietterne kan bruges som julegave eller måske en nissegave i december. Jeg håber du har lyst til at prøve min ide, og hvis du gør vil jeg elske at se dit resultat.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram