Nemme shakerkort

Nemme shakerkort

8. marts 2023 0 Af Kreative Pips

I december købte jeg den lækreste julekalender fra Three Scoops, og der fik jeg en masse lækre stempler, dies og ikke mindst pailletter. De mange fine pailetter gav mig lyst og mod til at prøve at lave de fine shakerkort. Og det viste sig faktisk ikke at være så svært. Som nybegynder har jeg selvfølgelig valgt at begynde med de nemme shakerkort, og så kan jeg altid gå videre til de mere avancerede senere hen.

shakerkort
Fødselsdagskort til min tvillingebror

Sådan laver du nemme shakerkort

Materialer:
– Karton til kort samt det ønskede pynt – til soldat og flag har jeg brugt stempler, akvarelpapir og akvareltusser.
– Cellofan (jeg har brugt cellofanposerne fra Søstrene Grene)
Dobbeltklæbende tape (Reklamelink) jeg bruger meget sjældent lim, det er kun til de mindste dele, hvor det er umuligt at bruge tape
– Pailetter – du kan købe blandede poser, eller selv blande farver og former som du ønsker. Se bl.a. udvalget her (Reklamelink)

Nemme shakerkort

Equipment

 • Saks

Materials

 • Pap og papir
 • Cellofan og pailetter
 • Dobbeltklæbende tape

Sådan gør du

 • Jeg klipper en firkant i pap og sætter dobbeltklæbende tape på bagside langs kanten.
  Shakerkort
 • Jeg klipper et stykke cellofan, som er lidt større end mit pap. Jeg lægger pappet oven på cellofanen, og sætter det fast i bunden og i siderne. Det må ikke strammes, for der skal være plads til pailetterne.
 • Jeg fylder pailetter i, og så sætter jeg den øverste del af cellofanen fast på bagsiden af pappet.
 • Jeg har taget et stykke farvet pap, som er lidt større end det første, og limet det bag på shaker-delen. Bare fordi, det synes jeg er flot.
  Shakerkort
 • Til sidst har jeg die-cuttet en sløjfe ud og sat på min shaker-del samt pyntet resten af kortet.
  Shakerkort

Jeg er som nævnt stadig nybegynder i shakerkort, så jeg leger stadig med udtrykket, pynt og finesser. Det her papirklip og kortlavning er en hobby, som giver mig ro i hverdagen, da det er noget jeg kan sidde og pusle med i både kortere eller længere tid. Mange aftener om ugen kører jeg min lille IKEA vogn ud i køkkenet, og så kan jeg nemt sidde og kreahygge uden, at det fylder eller roder for meget i vores lille rækkehus.

Jeg har også forsøgt mig med en shaker-gave indvendig i kortet, men jeg har stadig ikke pyntet ydersiden af kortet. Så pt. er det helt hvidt med det udskårede hjerte i. Paillet-blandingen er med kys-munde, så jeg tænker forsiden også skal emme af kys og kærlighed – måske et bryllupskort?

Jeg har også lavet nogle julekort, hvor det er et stort shakerkort. Der har jeg lavet baggrunden færdig med skyline og teksten, inden jeg har pakket den ind i cellofan. Jeg har ladet en side stå åben, fyldt paietterne i og så lukket kortet. Til sidst er firkanten sat fast på kortbasen med dobbeltklæbende tape.

Med de mange timer med papirklip har jeg ofte en del færdige kort på lager. Kontakt mig endelig, hvis du ønsker at købe et eller flere af mine kort. Bare send mig en mail eller skriv en besked til mig på Facebook/Instagram.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram