Sommerblomst i perler

Sommerblomst i perler

24. maj 2023 0 Af Kreative Pips

Jeg har en familie med grønne fingre. Min oldefar var gartner med speciale i krydderurter. Min farfar var gartner med speciale i blomster. Ham og min farmor havde planteskole, så duften af planteskole bringer i den grad minder om barndom frem. Min far er også gartner, mens jeg har svært ved at holde planter i live. Hver sommer køber jeg margeritter til mit havebord, og hvert år holder de max en uge eller to. Derfor har jeg i år lavet en sommerblomst i perler, så skal den nok holde længere end et par uger.

Vejledning til sommerblomst i perler

Materialer:

  • Sekskantede perleplader
  • Perler – jeg har brugt nr. 1, 2, 3, 10, 48 og 82 (HAMA farvekoder)
  • Elefanttråd
  • Oasis

Både perler, perleplade og elefanttråd kan købes hos Rito (Reklamelink).

Værktøj:

  • Strygejern
  • En lille tang til at klippe elefanttråden
  • En lille fladtang til at bøje elefanttråden

Jeg har både lavet almindelige margeritter med gul midte og lidt cremefarvede perler rundt om. Samt spanske margeritter med blommefarvet og pink midte. Mønstret er fundet på Pinterest, men jeg har tilføjet de cremefarvede perler rundt om midten, så kontrasten mellem gul og hvid ikke er så stor.

Når du har strøget blomsten, tager du den straks af pladen. Du holder den med den strøgne side opad og holder den ind under den kolde vandhane. Dermed buer blomsterne lidt op og giver blomsten noget mere livlighed.

Jeg har klippet elefanttråden over på midten, så de kun er ca. 20 cm i længden. Jeg har sat en perle i den ene ende, og derefter bukket enden om, så perlen sidder fast. Så har jeg stukket elefanttråden ned i midten af hver blomst.

Jeg har skåret oasis til, så den passer ned i en plastikurtepotte. Nu kan vi komme grønne perler på elefanttråden, og så stikke blomsterne ned i oasisen.

Jeg har stukket blomsterne i lidt rundt omkring, så der er blomster på alle sider af urtepotten. Jeg tror der er 20-25 blomster i hver urtepotte.

Jeg kan ikke helt bestemme mig for, om der skal lægges lidt jord øverst i hver potte, eller om jeg i stedet skal kommer noget flis. Så pt. står den med den rå oasis på toppen.

Alle mine ideer med perler kan findes her.

Blomsterne skal stå i haven i vores nye hus, som vi meget snart overtager. Jeg kan slet ikke vente, og nu har jeg så endelig fået lavet vores første ting til huset. Vores nye have er markant større end vores nuværende, så måske skal jeg lave endnu en sommerblomst i perler – måske jeg så skal prøve nogle andre farver.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram