Boganmeldelse – Hævnen fra Irland

Boganmeldelse – Hævnen fra Irland

3. maj 2024 0 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt romanen “Hævnen fra Irland” af Thomas C. Krohn.

Bogen “Hævnen fra Irland” er modtaget til anmeldelse. “Hævnen fra Irland” er 4. bog i serien om videnskabsmanden Jacob Detlev. Anmeldelsen af seriens 3. bog “Virussen fra Svalbard” finder du her.

Fakta om bogen:
Titel: Hævnen fra Irland
Forfatter: Thomas C. Krohn
Udgivelsesdato: 25. april 2024
Forlag: Rosenhill

Fra bogens bagside læses:

Mange døde efter et angreb på et fodboldstadium. En række gamle voldtægtssager i Irland. En kendt animationsfigur og en flygtet livstidsfange på hævntogt. Det er centrale begivenheder, som politiet og efterretningstjenesten beder Jacob Detlev om hjælp til at opklare i sin egenskab af ekspert i biologiske våben.
Det viser sig hurtigt, at det er alt andet end en enkeltstående terrorsag, og hævngerningerne kommer uhyggeligt tæt på Jacob og hans familie. Konstante farer lurer, og hævnen bliver personlig.
Hvem gemmer sin hævngerrighed bag karakteren ’det ikoniske røde lyn’, McQueen, fra animationsfilmen ’Biler’? Hvorfor er fodboldverdenen pludselig et mål for dødbringende terror? Og hvilken rolle spiller den tidligere sektleder Søren fra ’Guds Sande Genfødte’?
’Hævnen fra Irland’ er foreløbigt sidste bog i serien om virologen og videnskabsmanden Jacob Detlev, som indgår i det danske terrorberedskab i kampen mod biologisk og kemisk terror i Danmark og resten af verden. Læs også den forudgående mini thriller ’Truslen fra Kina’ og bøgerne ’Døden fra Syrien’ og ’Virussen fra Svalbard’.

Plottet i bøgerne er skruet sådan sammen, at læseren sidder med en følelse af, at det godt kunne ske i virkeligheden.

Min anmeldelse

Jeg kender Jacob Detlev fra Thomas’ tidligere bøger, og det er et univers jeg befinder mig godt i. Personerne er så levende beskrevet og fortællingen flyver af sted i et let og levende sprog. Jeg var underholdt fra side ét og fik læst bogen på få aftener.

Selve krimi-historien er spændende og endnu en gang skrevet ud fra devisen ”hvad nu hvis”. Det er så gennemtænkt og virkeligt beskrevet, at jeg tror på det kunne ske i virkeligheden (men det håber jeg da ikke 😊). Det der giver bogen endnu mere dybde er personbeskrivelserne og hvordan relationerne og deres ageren er beskrevet. Det er også det, der gør at jeg mærker frygten. Sådan virkelig mærker frygten!

Jeg anbefaler varmt Thomas’ nye bog ”Hævnen fra Irland”, det er virkelig god underholdning!

Hvis du mangler at bestemme dig for, hvilken bog du skal læse, kan du dykke ned i mine mange anmeldelser lige her.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram