Nemme ideer til bryllup

Nemme ideer til bryllup

4. maj 2024 0 Af Kreative Pips

Jeg er lige blevet gift. Så det sidste halve års tid har det fyldt en del i mine tanker. Og jeg har sorteret ud i en masse kreative ideer, så de passede til vores ønsker til brylluppet. I processen gjorde jeg mig en masse tanker, om hvilke ting jeg ville lave, og hvilke ting jeg ikke ville bruge tid på. Brylluppet skal afspejle jer som mennesker og som par, og det samme syns jeg indbydelser, pynt og så videre skal. Der er en masse, der skal planlægges og tages stilling til, og derfor må man gerne springe over, hvor gærdet er lavest. Bare en gang imellem 🙂 Derfor deler jeg her mine nemme ideer til bryllup.

Indbydelserne

Hvis du vælger at lave indbydelserne selv, skal du gøre dig nogle overvejelser om, hvor komplicerede de skal være og hvor mange du skal lave. Min holdning er, at jo flere indbydelser du skal lave, desto simplere skal de være. Det er sjovt nok at lave de første kort, men hvis det tager for lang tid og de er komplicerede, bliver det ofte en sur pligt til sidst. Og sådan skal det helst ikke være.

Til vores bryllup lavede jeg et par og 20 indbydelser. Vi havde valgt en cremefarvet kortbase i A6 format. Herpå satte jeg en rosa perlemorsbaggrund med udstansede hjerter. Til sidst kom der et cremefarvet hjerte og en guldfarvet tekst med “Bryllup”. Alle skabeloner (de såkaldte dies) er købt hos Three Scoops.

Til vores venners bryllup har jeg lavet disse indbydelser. Der er kortbasen kvadratisk 14,7×14,7 cm. Der er sat en pink baggrund på. Jeg har igen brugt en die (dvs. en metalskabelon, som bruges i en stansemaskine) fra Three Scoops, men du kan også sagtens skære det via en skæremaskine (Reklamelink) eller klippe i hånden. Ovenpå er sat en mindre firkant i hvid, hvori jeg har udstanset et hjerte med et stansejern (Reklamelink). Her har jeg brugt samme tekst med “Bryllup” og så pyntet med tre små hjerter i pink.

Der findes også en masse forskellige klistermærker, som kan bruges. F.eks. med teksten “Indbydelse” eller “Bryllup”, så kan man bruge dem og spare tiden med at skære/stanse det ud. Hvis du har en pæn håndskrift, kan du også skrive det med en god tusch.

Der er begrænsninger for hvor meget der kan stå af praktiske ting i invitationen, og derfor valgte vi at dele de praktiske oplysninger på en særlig bryllupsside på min anden hjemmeside. Vores bryllupsside kan du se her. Faktisk har jeg også lavet en for vores venner, som skal giftes senere på året. Det er en service, jeg gerne vil gøre for andre, så hvis du har brug for en lignende side, er du mere end velkommen til at kontakte mig for at aftale nærmere med varighed og pris.

Bordkort

Igen jo flere du skal lave, desto nemmere bør de være. Jeg kan godt lide, at der er sammenhæng mellem indbydelserne og selve festen. Derfor valgte jeg/vi, at bordkortene skulle være de samme hjerter som på indbydelserne. Og så har jeg på min Silhouette Cameo skæremaskine skåret alle gæsternes navne i guldfarvet klistermærkevinyl. Og så har de fået en lille rosa sløjfe på i den fine perlemorspap, som også er købt hos Three Scoop.

Pynt

Vores fest-sted stod for oppyntning og blomsterne, og det blev lige så stille og roligt som vi ønskede os. Og det eneste jeg lavede som pynt, var et menukort, som blev placeret på hvert af de seks runde borde. De er holdt i samme farver og stil, som indbydelserne og bordkortene. Så en rosa baggrund og med en guldfarvet “menu”-tekst. Selve menuen er skrevet i word og printet ud på almindeligt papir. Så har jeg skåret det ud med en die med blonder.

Ekstra

Jeg har deltaget i et par forskellige bryllupsgrupper på Facebook, og der er uanede mængder af ideer til hvad du kan lave af ekstra til dit bryllup. For at passe på dig selv, er det vigtigt at du får prioriteret, hvilke af de mange ideer, du vil bruge til dit bryllup. Jo flere ideer du vælger, desto større risiko for stress, tidspres og ting der kan gå galt. Jeg udvalgte de ting, som jeg (vi) syntes gav mening for mig (os).

Gavebordet

Det sted vi holdt brylluppet, anbefalede os at vi ventede med gaverne til dagen efter, da det godt kan være lidt stoppende for festen. Det lyttede vi til, men samtidig gav vi også vores gæster muligheden for at vi kunne åbne lige netop deres gave i løbet af festen. Det var nemlig ikke alle, som valgte at blive og sove (selvbetalt). I samme stil som invitationer og menukort, lavede jeg derfor dette kort til gavebordet:

Mit BLÅ

En af de traditionelle ting jeg ønskede, var at have noget nyt (kjolen), noget gammelt (skoene har stået ubrugte i skabet et par år :), noget lånt (øreringe) og noget blåt. Det blå var jeg meget i tvivl om, for jeg ønskede ikke et strømpebånd. Jeg kan ikke huske, hvor jeg fik/så ideen, men jeg endte med at bruge blå klistermærkevinyl og skar to hjerter og vores navne ud, og så blev det sat under den ene sko.

Førstehjælpskurven

Jeg synes en førstehjælpskurv er en sjov ide, og hvem har ikke været til en fest, hvor nogen manglede et plaster eller lidt hårspray? Så jeg fandt en kurv derhjemme, og lagde guldfarvet silkepapir i bunden og satte et kort fast med dobbeltklæbende tape. Kortet var i samme stil og farver som alle de andre hjemmelavede ting i pap. Jeg fyldte følgende i kurven:
– Hårspray
– deospray både en til mand og en til kvinde
– Tandstikker og tandpasta
– Makeup servietter
– plaster
– Brillerklude
– læbepomade
– fnugrulle
– panodiler (de var tiltrængte for flere søndag morgen :))

Gæstebog

Da vi tømte mandens mormors hjem i efteråret, fik vi denne bog med hjem. Den var nemlig helt tom, så den var perfekt til en gæstebog. Omslaget lavede jeg efter min egen vejledning, som du finder her. Jeg brugte samme skabelon som mit blå under skoene, og så satte jeg vores bryllupsdato ind nedenunder.

Jeg håber at ovenstående giver nogle gode ideer til dit eget bryllup eller en anden bryllupsfest, du hjælper med at planlægge. Mit vigtigste råd er, at prioriter de ting, som DU/I finder vigtigst, og vælg alt andet fra.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram