Sy selv tehætte til Bodum

7. februar 2017 4 Af Kreative Pips

Jeg drikker meget te, og jeg elsker an anrette med forskellige tekander og tekopper. Derfor har jeg også flere forskellige tehætter. Og min lille Bodum tekande på 0,5 liter er ingen undtagelse. Herunder finder du min vejledning, så du selv kan lave en sy selv tehætte til Bodum .

Bodum tehætte
Reklame for Fredsted te, da jeg i 2023 er ambassadør for Fredsted te.

For en del år siden var jeg med min svigerinde på Vivaldi og spise brunch, og selvfølgelig skulle jeg have te. Den blev serveret i en lille Bodum Assam tekande, som jeg straks forelskede mig i. Siden fik jeg selv en, og den er fantastisk hvis jeg bare lige skal have 1-2 kopper te. For at teen ikke skal blive kold, har har syet en tehætte til tekanden. Siden jeg syede min første tehætte, har jeg syet flere, både en i patchwork, en i julestof og nu også i påskestoffet.

Min første tehætte i stof fra Stof2000
Bodum tehætte

DIY tehætte Bodum tekande

Udstyr

 • Symaskine
 • Overlocker
 • Saks

Ingredienser
  

 • Bomuld, mønstret
 • Bomuld, ensfarvet
 • Termolam
 • Pladevat
 • Kantbånd

Sådan gør du
 

 • Tegn mønstret på papir eller pap. Bunden er 13,5 cm, og de to sider er 12 cm, og fra bund til spids er der 21,5 cm.  
  Bodum tehætte
 • Klip 4 dele i hvert materiale.
  Bodum tehætte
 • Læg to lag bomuld ret mod ret med fyld på begge sider. Termolam skal sidde på den ensfarvede bomuld, og pladevat skal sidde på den mønstrede bomuld
  Bodum tehætte
 • Sæt nåle i og sy siderne sammen.
  Bodum tehætte
 • Saml indersiden og sy dem sammen, og gør det samme med ydersiden.
  Bodum tehætte
 • Vend ydersiden om, og læg indersiden inden i. Sy kanten i bunden med overlockeren.
  Bodum tehætte
 • Sy kantbånd fast i bunden.
  Bodum tehætte
 • Vend kantbåndet og sy det fast.
 • Jeg syr det fast med zigzag.
  Bodum tehætte
 • Sæt evt. en perle i toppen af hætten.
 • Nyd synet, mens du drikker en kop dejlig varm te.
  Bodum tehætte

Jeg håber, du får lyst til at lave din egen tehætte til Bodum tekanden. Hvis du har en anden tekande, kan du tilpasse mønstret, så det passer til din kande.

Jeg har modtaget denne fine jule-tehætte fra en læser ved navn Jytte. Er den ikke bare fin? Hun har syet et lille bånd ind i toppen.

Se mine andre tehætter her

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram