Påskeæg DIY

9. april 2018 1 Af Kreative Pips
– Dette indlæg indeholder affiliate links

Lige før påske var jeg en tur i Stof & Stil, og der så jeg noget lilla zigzag bånd og i dét øjeblik fik jeg en ide til nogle syede påskeæg. Ideen kom lidt fra denne figur, som jeg syede i min barndom.

Jeg begyndte med at tegne æg på vliesline, de små æg er nok fundet på google dengang jeg hæklede påskeæg. Det store æg er en HAMA perleplade. Vlieslinen blev strøget på hvid bomuldslærred og så blev de klippet ud.
De små blev lagt sammen vlies mod vlies, dvs. med bomulden ud af. Og så syede jeg bånd på, først på den ene side og så på den anden side direkte oveni syningen. Jeg fandt bare en masse satin og zigzagbånd i min båndskuffe 🙂
På de store æg har jeg syet bånd på ét æg af gangen, og først bagefter sat æggene sammen to og to, for og på bagsiden er der strøget et lille påskerim, som er skåret i strygevinyl på Silhouetten. Til sidst har jeg zigzaget kanterne sammen med hvid tråd på symaskinen. Og så en hvid tråd til ophængning.
Min mormor fik de her fire æg, men jeg er igang med flere. Og snart skal jeg have tegnet flere på vlieslinen, for det er sådan et sjovt og hyggeligt projekt at have liggende ved maskinen. Og jeg har masser af bånd i påskefarver 🙂 Jeg tænker at kunne lave nogle julekugler efter samme princip, så det må også afprøves 🙂
– Dette indlæg indeholder affiliate links