DIY brødkurv

13. april 2019 1 Af Kreative Pips

Jeg har flere gange syet de her runde brødkurve, som selvfølgelig også kan bruges til alt muligt andet. Jeg har bl.a. set flere bruge dem til opbevaring ved puslebordet. De kan jo bruges til nærmest alt, kun fantasien sætter grænser. Jeg synes, de er super fine som gavekurve med nogle lækre ting i.

Jeg har syet disse lyserøde kurve for et par år siden.

Jeg syede denne jule-kurv til min mor i december. I stedet for en blomst fik hun denne lille gavekurv, da drengene og jeg var inviteret der hjem til mad og julehygge. I kurven var nogle julehjerter og en engel i glas fra Galleri Svaneskov samt noget juleslik fra Rema1000.

Min mors julekurv 2018

DIY vejledning

Det er rimelig nemt og hurtigt at sy, og her kommer min vejledning.

2 cirkler a 21 cm i diameter og to 15 cm brede stykker stof

Først skal stoffet klippes ud. Du skal bruge fast bomuld, jeg valgte en mønstret og en ensfarvet til denne påske brødkurv. Min bund er en cirkel på 21 cm i diameter. Omkredsen af en cirkel med diameter på 21cm er PI x 21, hvilket vil sige 66 cm. Det betyder, at stoffet til siderne skal være 66 cm + sømrum. Jeg klipper/skærer dem altid lidt længere end nødvendigt. Højden på mine sider er 15 cm.

Jeg sætter kanten fast ret mod ret på bunden med nåle, og så syr jeg kanten sammen. Hvis kanten er for lang, klippes det overskydende stof af. Derefter syr jeg kanten fast på bunden. Nu er de to stykker syet som to enkelte brødkurve, og de skal nu syes sammen ret mod ret i den øverste kant. Husk at lade et hul være til at vende igennem.

De to kurve ret mod ret – jeg har ALTID de to syninger fra kanten oveni hinanden (se højre side af kanten)
Sy en pæn stikning øverst – så får du også lukket vendehullet.
Den færdige brødkurv…
Kurven er vendbar, så man kan skifte inder- og ydersiden.
Her kan også ses at de to sammensyninger af kanten er samme sted.
Min mormor har i dag fået kurven fyldt med lækkerier til hende og min morfar. Min mormor fyldte 74 år i sidste weekend, men vi var desværre forhindret i at deltage i hendes fødselsdag.

Hvis du har spørgsmål, skal du endelig ligge en kommentar eller sende mig en mail. Du er også velkommen til at skrive til mig på Facebook eller Instagram – jeg hjælper gerne 🙂

Følg mig på Pinterest, Facebook og Instagram