December krea-projekter

23. december 2019 2 Af Kreative Pips

Her i december er det blevet til flere små julede krea-projekter, og dem vil jeg vise frem nu. Forhåbentlig vil det give lidt inspiration til lidt kreatid de næste par dage. Jeg har flere ideer til, hvad vi kan lave herhjemme, så jeg laver måske endnu et indlæg med mindre krea-projekter i juleferien.

Julepynt af perler

Jeg har tidligere i år lavet en julekugle med Mickey til min nye kollega. Hun mente så, at hun også havde brug for en Minnie. Det havde jeg intet mønster på, men det var en sjov proces at lege med at tilpasse mønstret. Jeg har brugt sorte, sølvgrå og neonpink, og så satte jeg et pink bånd i.

Minnie julekugle

Min kollega spurgte mig også, om man kunne lave en Mickey i mini-perler og så bruge dem som øreringe. Jeg har ikke selv miniperler, men jeg fik lov at kigge i min mors perlekasse. Hun har nemlig stadig perler fra min farmor liggende, og heldigvis var der både rød, sort og hvid i kassen. Jeg lavede den lille Mickey, men den er for stor som ørering (synes jeg), så den fik et rødt bånd på og ligger nu på min kollegas skrivebord og venter på hende efter jul og nytår.

2x Mickey Mouse julekugle

Julekugle med navn

I begge drenges klasser har de haft nissevenner, og vi har mest gjort os i små julechokolader. Men til sidst lavede vi en lille julekugle til Ida fra Mathias. Jeg lavede navnet på min Silhouette Cameo3 i skiltefolie. Til alt held var det lilla kugler jeg havde på lager, for Idas yndlingsfarve er lilla ifølge Mathias. Og så satte vi et smalt lilla satinbånd på og pakkede det fint ind i en lilla æske og cellofanpose fra Søstrene Grene.

Glimmer-ryste kugle

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg så denne vejledning (reklamelink) til en snekugle eller glimmer-ryste kugle, men nu har Mathias og jeg lavet den i fællesskab. Vi brugte hans lille Olaf figur og to træer købt hos CC Hobby. Vi fik brugt lidt for meget glimmer, så det flyder ovenpå i klumper. Vi brugte både sølv og turkis glimmer, så den fik den rigtige Frost-farve.

Engle-kjoler

I slutningen af november ringede min store niece på 8 år til mig. “Faster, vi skal lave krybbespil og mangler 3 englekjoler. Så sagde jeg til min lærer at jeg har en rigtig sød faster, som er vildt god til at sy… Vil du hjælpe mig?” Det var svært at stå for, så selvom jeg var lidt tidspresset fik jeg syet de tre englekjoler.

De er syet i hvidt lagenlærred fra Stof & Stil. Jeg lavede selv mønstret ud fra et ranglankjolemønster og ideen bag denne tunika. De to kjoler skulle være størrelse 8 år, mens den sidste skulle være lidt mindre. Jeg synes det lykkedes ret godt, og kjolerne kan både bruges til lucia og som engle, kun fantasien sætter grænser.

englekjole
Læg foran og bindebånd i nakken

Jeg håber, det gav lidt inspiration til lidt kreahygge her i juleferien. Lige nu leger ungerne med deres pakkekalendergaver (stort puslespil til Oliver og skum-voks/clay til Mathias), men vi skal snart ud og hente det sidste stof til julegaverne og så skal Oliver lige klippes. Og mon ikke vi skal se en julefilm senere 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram