Hjemmelavede julegaver 2019

28. december 2019 0 Af Kreative Pips

Jeg har næsten lært at begrænse mig, og derfor blev det kun til nogle enkelte hjemmelavede julegaver her i 2019. Men som altid blev den sidste gave først færdig d. 24. december – det er ligesom en del af hyggen at blive færdig med den sidste gave… Eller egentlig vil jeg jo helst være færdig tidligere, men måske til næste år 🙂

Gaven til den stolte oldefar

I sommers til min onkels fødselsdag fortalte min morfar om, at han havde mødt en gammel bekendt. De havde snakket om, hvor mange børnebørn de hver især havde. Og min morfar sagde med stolthed i stemmen “Men så kunne jeg jo lige sige: jeg har også næsten 5 oldebørn!”. Derfor blev denne bluse lavet for flere måneder tilbage. Både t-shirt og strygestof var på lageret, og teksten er naturligvis skåret på min Silhouette Cameo skæremaskine.

den stolte oldefar

Små kjoler og babytøj

Mine niecer har altid været glade for det tøj jeg syr til dem, så det er oplagt lige at lave en personlig gave til dem. De to små fik matchende kjoler, som jeg syede tilbage i efteråret, da deres storesøster havde fødselsdag.

ranglankjole
Som altid Minikreas ranglankjole (reklamelink) str. 68/74 og str. 104/110

Jeg begyndte først rigtigt at sy, da min yngste var lille. Derfor har jeg aldrig rigtig fået syet så meget til mine egne, da de var babyer. Og derfor nyder jeg at forkæle min lille niece Filippa. Da jeg så stoffet, var jeg solgt – min svigerinde har ALTID været glad for Peter Plys.

ranglankjole
Syet babytøj

Kjolen er igen Minikrea ranglan og savlesmækkene har jeg vist frem mange, mange gange. Du kan finde link med vejledning og mønster her. Bukserne er mit eget, hvor jeg har taget udgangspunkt i et Minikrea buksemønster, men har lagt sidesømmen sammen. Blusen er en ranglan fra Ottobre bladet. Jeg havde ikke nok rib, men lige meget hvilken farve jeg prøvede, vendte jeg retur til den bordeaux. Derfor måtte jeg afsted i mandags for at købe mere, heldigvis havde Syhjørnet masser af det på lager. Jeg glæder mig til at se min lille niece i det smukke stof.

Børne-julegaver

Mathias fik malet to gaver med vores porcelænstusser, men ellers blev det ikke til så meget. Tiden flyver afsted i december, og hver anden uge har jeg kun drengene halvt. Derfor nåede vi ikke rigtigt at få lavet nogle af mine mange ideer.
Hvis man ikke er så kreativ, kan man nemt købe sjove gør-det-selv gaver, jeg er f.eks. faldet over disse grydelapper med børnetegninger (reklamelink), der kan de fleste vist være med.

Jeg gad virkelig godt kunne hækle, for de her hæklede, flettede julehjerter (Reklamelink) er simpelthen for skønne. Dem gad jeg godt selv have, men også lave som gaver. Men måske jeg snart skulle tage mig sammen til at få lært det hækleri. Det findes et væld af YouTube videoer samt blogs, hvor jeg burde kunne lære at hækle. Jeg må bare få det prioriteret…

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram