Bacon er livets krydderi

13. februar 2020 0 Af Kreative Pips

Min bror ELSKER bacon, og han siger altid at bønner i bacon er hans yndlingsgrøntsag. Jeg forstår ham godt – bacon er da mega lækkert. Og derfor lavede jeg en lille sjov gave til ham til vores fødselsdag.

Bacon salt

Jeg har brugt denne opskrift på baconsalt. Jeg var meget i tvivl om, hvor længe baconen skulle have i ovnen. Tror den fik ca. 30 minutter. Da jeg blendede den, blev den meget fedtet, selvom den var kold. Så der kom den ind i den varme (men slukkede) ovn og blevet tørret lidt.

Bacon salt og mandler

Baconsaltede mandler

Og hvad kan man så bruge saltet til? Det kan bl.a. bruges til at krydre kylling eller andet kød. Eller så kan man bruge det til at lave baconsaltede mandler.

Jeg brugte:
1 dl vand
3 spsk. baconsalt
125 g. mandler
Vand og salt koges op. Når det koger, tages gryden af varmen og mandlerne kommes i. Mandlerne trækker nu i saltlagen i 30 minutter. De tages op med en hulske og lægges på bagepapir på en bageplade. Mandlerne bages i ovnen 15-20 minutter ved 180 grader.

Baconsaltede mandler

Hvad giver du manden der har alt? En af mine følgere på Instagram har syet boksershorts med bacon på – det er da en mega god ide 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram