Valentinskage

14. februar 2021 0 Af Kreative Pips

I dag er det valentinsdag. Kærlighedens dag. Hjerternes fest. Og jeg elsker ideen om at forkæle dem man elsker, men det er egentlig ikke noget jeg går særlig meget op i. Men jeg elsker at forkæle venner, familie og kollegaer med kage. I den nuværende situation er det desværre ikke meget jeg kan forkæle andre. Men mine drenge kan jeg forkæle, så de skal helt sikkert forkæles med denne lækre valentinskage.

I dag er det også vinterferie her hos mig og mine to drenge. Og der er ingen tvivl, mine drenge skal forkæles i denne uge. Og i dag bliver det med hjemmelavede fastelavnsris og denne lækre chokoladekage.

Opskrift på min valentinskage

100 g revet marcipan
50 g smør
100 g sukker
1 æg
50 g smeltet chokolade, jeg brugte 72%
1/2 spsk mel
Revet skal af 1/2 appelsin
25 g hakkede (evt. bagte) hasselnødder
evt. 20 g chokoladekugler – jeg har købt mine hos Det Glade køkken

Tilbehør:
Vaniljeis
Friske hindbær
Evt. bordeuax chokoladekugler – de er også købt hos Det glade køkken

Marcipanen er nemmere at piskes sammen med resten, når den er revet. Jeg havde lidt marcipanklumper i mine kager, men det gør jo heller ikke noget vel?

Pisk marcipan, sukker og smør sammen. Pisk ægget i. Det smeltede chokolade vendes i med en dejskraber, og til sidste tilsættes mel, nødder, appelsinskal og chokoladekugler.

Dejen passer til 6 af mine hjertemuffins. Jeg bagte kagerne i 18 minutter ved 175 grader.

Hjerteformede kager

Hvis du vil forkæle nogen med deres yndlingskage, kan du også gøre det. Jeg har f.eks. lavet et hjerteformet studenterbrød, hjerteformede småkager og hjerteformede hindbærsnitter. Du kan også udstikker små hjerter i lagkagebunde, og så lave hjerteformede lagkager. Det er kun fantasien, som sætter grænsen <3 Så sæt i gang med de hjerteformede kager.

Hvem skal du forkæle i dag?

Fastelavn

Det er også fastelavn i dag – men det blev udklædning og tøndeslagning har der ikke været noget af i år for mine drenge. I fredags var der godt nok fastelavn i skolen, men Mathias havde fri for at kunne med på børnepsyk for at snakke om medicinopstart. Han har flere gange spurgt mig om vi ikke kan købe vores egen tønde, men jeg tænker at jeg kan få ham på andre tanker med al det slik jeg har købt for deres farmor og farfar 🙂

Hvis du mangler lidt inspiration til fastelavn, kan du se mine indlæg om emnet her. Der er både indlæg med pynt og indlæg med mine hjemmelavede kostumer. Og jeg glæder mig til at skulle sy nye kostumer til næste år 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram