Sy amerikanske flag

4. april 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg har gennem de sidste mange år fået syet en del flagranker. Især to af mine veninder har været med til at udfordre mig. Min ene veninde skrev for nylig og spurgte om, jeg ikke kunne sy en flagranke med skiftevise Dannebrog og det amerikanske flag. Flagranken er givet til min venindes kollega, hvis barnebarn er halvt dansk og halvt amerikansk. Selvfølgelig skulle han have en unik flagranke, der bygger bro mellem Danmark og USA. Herunder viser jeg dig, hvordan du selv kan sy amerikanske flag.

Sy amerikanske flag

Syning af amerikanske flag

Forfatter: Kreative Pips

Equipment

 • Symaskine
 • Strygejern

Materials

 • Bomuld rød/hvidstribet
 • Bomuld blå med stjerner
 • Vliesline
 • Sytråd, hvid
 • Kantbånd, hvid

Sådan gør du

 • Først klipper du stoffet i de angivne mål.
 • Det blå med stjerner lægges ret mod ret på det stribede.
 • Den første syning er at sy det blå med stjerner fast på det stribede, ret mod ret.
 • Herefter skal det blå sys fast på de korte sider.
 • Flagene skal stryges pæne
 • Vliesline klippes i målene 20 x 13 cm, og det stryges bag på flagene. Sørg for at det sidder midt på flaget. Flaget foldes på midten og sys som en lille pose.
 • Når flaget er syet, klippes hjørnerne af, inden flaget vendes med retsiden ud.
 • Det færdige flag efter endnu en strygning
 • De færdige flag kan sys på kantbånd med andre flag. Jeg har altid 50 cm bånd i enderne, og så 10 cm mellem hvert flag.

Jeg har syet mange forskellige flag, især under håndbold VM 2019. Dengang syede jeg alle flagene for Danmarks modstandere i kampen mod VM-guldet. Den færdige flagranke kan ses her, og deri ligger også link til de mange forskellige flag.

Jeg er begyndt at overveje, om jeg skal lave en OL flagranke. De danske håndboldherrer skal møde Sverige, Portugal, Bahrain, Egypten og Japan. Det er kun det svenske og det egyptiske flag jeg har lavet tidligere, så det vil klart være en udfordring. Især med takkerne på Bahrains flag, og det portugisiske vil også være en spændende opgave.

Jeg bruger vliesline (Reklamelink) inde i flagene for at stabilisere dem. Det ser pænt ud at de ikke er helt bløde, når de hænger og pynter til festlige lejligheder. Flagene kan godt vaskes. Jeg anbefaler at vaske dem i en undertøjspose, og stryges dem pæne efter vask.

Jeg håber, du kan bruge min vejledning til at sy amerikanske flag, og jeg vil rigtig gerne se, hvad du bruger dem til. Så du må meget gerne sende dem til mig, eller tagge mig på de sociale medier.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram