Nye mønstre #6 – snydegylp i Minikrea sweatpants

1. maj 2021 2 Af Kreative Pips

Begge mine drenge har det bedst med bløde bukser med elastik i taljen. Heldigvis kan man faktisk få pæne og ret lækre bukser, samtidig er det også fedt, at det er bukser jeg nemt kan sy til dem. Og med Minikreas mønster på sweatpants (Reklamelink), har jeg mønster til deres størrelse i al evighed. Bukserne kan laves med og uden detaljer og kan varieres efter stoffet, så der er masser af muligheder. Først viser jeg to par bukser i den nemme version, og så viser jeg, hvordan jeg laver snydegylp i Minikrea sweatpants.

De første par bukser

De første par bukser jeg syede i mønstret, er de her mørkeblå bukser til Mathias. De er syet i str. 10, og det er lidt stort til ham. Han bruger ellers str. 10 år i meget andet tøj. Så min vurdering er, at mønstret er til den store side.

Jeg har syet lommekanten på min coverlock – og den eneste rib jeg lige havde, var sort med glimmer. Det syns jeg er en sjov detalje (også selvom det er til en dreng:))

Det næste par er de her sjove og farverige bukser fyldt med monstre. De er perfekte til mine skønne fantasifulde dreng Mathias, og han ELSKER dem.

Jeg syede en matchende bluse ud fra et andet Minikrea mønster (nemlig nr. 66240 Reklamelink). Der var ikke helt nok stof, så jeg måtte dele både for- og bagsiden op. Jeg er selv ret godt tilfreds med resultatet. Det er Mathias egentlig også, men han bruger det kun herhjemme. Nogle af børnene på skolen driller ham og siger det ligner nattøj, og det gider han ikke høre på. Derfor bruges det enten hver for sig, eller så samlet herhjemme.

Strygemærket er lavet på min silhouette cameo – du kan se fremgangsmåden i dette indlæg. Bare husk at spejlvende, når det skal skæres i strygevinyl 🙂

Snydegylp i Minikrea sweatpants

Oliver er lige blevet 12 år, og derfor må der godt være lidt flere detaljer på bukserne, så de ikke ser alt for hjemmesyede ud. Altså han brokker sig ikke, men jeg vil gerne, at tøjet ser ordentligt ud. Så jeg har syet et par sweatpants i shortslængde med snydegylp. Der er ingen vejledning til dette i Minikrea mønstret, på trods af at det fremgår som en af ideerne. Jeg har derfor snakket med nogle af mine veninder fra syklubben, og vi var heldigvis enige om fremgangsmåden.

Snydegylp i Minikrea sweatpants

Equipment

  • Almindelig symaskine

Sådan gør du

  • Klip gylpen ud på mønsterpapir.
  • Læg gylpen op af forstykket – de to mønsterdele skal samles UDEN sømrum.
  • De to forstykker klippes ud med sømrum, også rundt om gylpen. Husk de skal være spejlvendt. Der sættes nåle i langs med gylpen.
  • Du skal sy en almindelig syning lige-ud langs kanten på gylpen og ned til skridtet. De to forstykker skal ligge ret mod ret.
  • For det pæneste resultat, skal du lige lave et lille klip i hjørnet under gylpen.
  • Forstykkerne lægges på bordet med retsiden ned af. Gylpen foldes mod venstre side og nåles fast. Jeg har syet oveni den eksisterende syning med almindelig lige-ud sting.
  • Så er snydegylpen færdig. Resten af bukserne sys som angivet i vejledningen.

Det lækre stof med Harry Potter er købt hos Luieluie, og jeg havde heldigvis bordeauxrød rib til lommer og taljerib. Da Griffindor er det eneste rigtige kollegie i Harry Potter, var bordeaux den eneste rigtige farve.

Jeg syede en matchende t-shirt til Oliver. T-shirten var til hans første skoledag på hans nye skole. Oliver ELSKER Harry Potter, så det var bare det perfekte stof til en ny t-shirt til så vigtig en dag.

Grunden til, at Oliver har skiftet skole, er, at han endelig er blevet udredt, og samtidig blev han visiteret til kommunens specialtilbud. Vi har været ude og besøge skolen, og jeg har for første gang i mange år ro i maven i forhold til Olivers skolegang. En sten er bogstaveligt talt løftet fra mine skuldre!

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram