Kort til studenten

20. juni 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg har nærmest altid klippet og klistret med papir og karton. Derfor har jeg også ofte stået for familiens kort til livets store begivenheder. Jeg har lavet invitationerne til mine forældres sølvbryllup, mine bedsteforældres guldbryllup, mit eget bryllup samt flere af barnedåberne i familien. Jeg har lavet kort til runde fødselsdage, bryllupper og konfirmationer. I dag viser jeg dig nogle ideer til kort til studenten, og så er det lige meget om huen er rød, blå eller sort. Selvom jeg nu er ret vild med min mørkeblå (HHX) hue 🙂

Ideer til kort til studenten

Jeg har ladet huefarven bestemme farven på kortet, og så har jeg endnu engang lavet noget hjemmelavet papir. Kortet er et halvt A4, dvs. det er et A5 som er foldet. Det betyder at forsiden er ca. 10 x 14,8 cm. Jeg skærer (eller klipper) det hjemmelavede papir 9 x 13,8 cm og jeg sætter det på med dobbeltklæbende tape (reklamelink). Jeg synes det bliver meget pænere med tape end med lim, så det vil jeg anbefale dig at gøre.

Det røde satinbånd (i to forskellige bredder) er også sat fast med dobbeltklæbende tape. Først sætter jeg tapen på, og klipper det af i kanten af kortet, og så sætter jeg satinbåndet på. Og til sidst klippes det pænt i enderne.

Den røde kvadrat er 5×5 cm, og den er sat på med nogle tykke 3d puder. Studenterhuen er et (meget) gammelt klistermærke købt i Panduro, men jeg har fundet nogle andre hos CC Hobby (Reklamelink). Hjørnerne og “tillykke” er tegnet i hånden med en hvid tusch.

Hjørnene på kortet prydes af nogle teposer, som du selv kan lave ved at følge denne vejledning:

Nogle blå studenterkort

På de blå kort har jeg også brugt noget hjemmelavet papir med teksten “student” i blå. På tværs af kortet er sat en hvid stribe karton i 8 mm bredde. Ovenpå det hvide karton samt på kortets bagsider er det blå satinbånd sat fast med dobbeltklæbende tape, og så er det klippet til i en længde, så det er muligt at lukke kortet med en lille sløjfe.

Den blå kvadrat er klippet i karton i 6×6 cm. Det er lavet på præcis samme måde som det røde ovenover.

Min 18 år gamle studenterhue er nu mere støvet end blå 🙂

Studenterkort i andre farver

Nu til dags findes der jo et hav af forskellige farver studenterhuer, og derfor skal der også være kort til alle de mange huer. Derfor har jeg leget lidt med både lilla og sorte kort. Her hos yndefuld kan du finde en oversigt over de forskellige farver studenterhuer.

Den lyselilla hue er f.eks. til SOSU-hjælpere, og så kan man selvfølgelig argumentere for om der skal stå “student” på papiret, der dækker kortet. Men det er jo en studenterhue, så… Eftersom papiret er hjemmelavet, kunne jeg også vælge at skrive “tillykke”, “SOSUhjælper” eller noget helt tredje.

Hvis du mangler noget papir med en bestemt tekst, er du velkommen til at sende mig en mail med ønsker til tekst og farve (RGB), så sender jeg en pris og du får papiret som en pdf, du selv kan printe.

Til fejringen af studenterne skal der skåles i masser af mousserende vine, og der skal selvfølgelig også pyntes op med flag – og her hos purpleandpink (Reklamelink) kan man finde pynt i blå farver (og den rigtige huefarve er jo blå :))

Stort tillykke til de mange studenter – nyd fejringerne og pas på hinanden <3

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram