Teanretning med appelsincurd

Teanretning med appelsincurd

22. januar 2022 0 Af Kreative Pips

I december var jeg i Hamborg med min mor. Vi ville begge rigtig gerne have en afternoontea. På den tesalon vi fandt, skulle det have været bestilt på forhånd. Derfor måtte vi “nøjes” med deres “Cream Tea”. Den bestod af to lækre sprøde scones, clotted cream og valget mellem lemon curd eller jordbærmarmelade. Og så en kande te. Jeg elsker te, og jeg elsker at skabe små hyggelige stunder, hvor mine kære bliver forkælet. Og med appelsiner i overskud, fik jeg i juleferien lavet en opskrift på appelsincurd, og jeg har derfor lavet min egen teanretning med appelsincurd herhjemme.

Clotted cream

Clotted cream er en engelsk tradition, og det er nemt at lave selv. Fløde skal hældes op i et ildfast fad og bages i ovnen ved 75 grader i 12 timer. Herefter skal det køles af, og så tager du den faste del og rører sammen. Vupti så har du clotted cream, som har konsistens af flødeost men med en smag som en mellemting mellem smør og flødeskum.

Det kan holde sig på køl i 1-2 uger. Jeg har forsøgt at fryse en portion ned, men har endnu ikke prøvet at tage den op.

Appelsincurd

Jeg har tidligere lavet appelsincurd ud fra Biancas opskrift, men jeg mangler altid en lime. Derfor har jeg leget lidt i køkkenet, og lavet en opskrift uden lime. Jeg synes den smager dejligt af friske appelsiner.

Appelsincurd

Appelsincurd

Lækker appelsinsmag lige til at smøre på bollerne
Ret Morgenmad
Køkken Dansk

Ingredienser
  

  • 3 stk. appelsiner, saft og skal
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 150 g smør

Sådan gør du
 

  • Kom saft og skal i en gryde
  • Kom æg og sukker i gryden. Pisk til en ensartet masse.
  • Varm langsomt massen op under omrøring. Massen må ikke koge.
  • Smørret tilsættes. Rør i gryden indtil det tykner. Det tager ca. 20 minutter.
  • Curden er færdig, når den ikke glider ned af bagsiden på en ske.
  • Hæld curden på skoldede glas, og opbevar den i køleskabet.

Jeg har spist appelsincurd og clotted cream til morgenmad på ristet grovboller, og det synes jeg er en lækker kombination. Men når jeg igen har et køkken og kan bage igen, skal jeg helt sikkert bage scones. Og så vil jeg invitere min mor herhjem til en hyggestund og min lækre hjemmelavede teanretning med appelsincurd.

Mit køkken er blevet pillet ned og alle mine lækre tekander og -kopper er pakket ned i kasser. Først i løbet af april er mit nye køkken færdigt, og jeg glæder mig til igen at kunne bruge alt mit lækre porcelæn og igen skabe lækre små hyggestunder. Jeg elsker te, og jeg har syet flere tehætter og andre ting til mine testunder. Dem finder du her.

I de næste par måneder kommer der uden tvivl færre kager og køkkenrelateret indlæg, for det er trods alt begrænset, hvad jeg kan lave med min grill, kogende vand og en mikroovn 🙂 Men de kreative indlæg fortsætter, for det kreative gør mig glad – og jeg anbefaler alle at gøre mere af det der gør DIG glad 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram