Minikrea hættetrøje med krave

Minikrea hættetrøje med krave

3. juni 2022 0 Af Kreative Pips

Jeg har efterhånden syet flere hættetrøjer til mine drenge, så jeg fik lyst til at afprøve krave-delen af Minikreas mønster. Jeg syr næsten altid i mønstret jersey, så jeg syr ikke så mange detaljer på tøjet, men på denne minikrea hættetrøje med krave, har jeg syet en fin tittekant på kraven. Dét syns jeg var en succes, da jeg syede trøjen i støvet grøn til Mathias, så jeg blev NØDT til at lave det samme på trøjen til Oliver. Hans trøje blev i støvet blå men også med Mickey Mouse

Minikrea hættetrøje med krave

Jeg har tidligere delt to af mine hættetrøjer fra mønstret. Først var det Mathias’ hættetrøje med sneleoparder, og så syede jeg en i Batman-stof til Oliver. Den finder du her. Det er lidt sjovt, at jeg netop nævner hættetrøjen med sneleoparder, for jeg har lige brugt det sidste af stoffet på et fint sæt til min yngste bonussøn på 2 år.

Tittekant på kraven

Jeg følger mønstret ret slavisk, bortset fra kraven. Hvis det er muligt klipper jeg kraven til fold, men ellers syer jeg den sammen på midten af to ens stykker stof.

  1. Først syr jeg tittekanten på den side jeg vil have yderst. Jeg sætter tittekanten fast med nåle på ret-siden, og syr den på med en lynlåstrykfod og en almindelig lige-ud syning. Det er vigtigt at sy oveni tittekantens syning, så den ikke bliver synlig.
  2. Nu skal indersiden af kraven sættes fast med ydersiden. Det skal være ret mod ret. Jeg sætter nåle i langs hele kanten, hvor tittekanten er.
  3. Jeg syr oveni den første syning, så jeg er sikker på syningerne ikke kan ses.
  4. Kraven kan nu vendes om og syes på trøjen.

Jeg kan rigtig godt lide udtrykket med kraven, som gør den afslappet. Jeg har også overvejet om jeg skulle sy en sweatshirtkjole med sådan en krave til mig. Og jeg overvejede også at bruge det fine støvede blå stof med Mickey Mouse, men er alligevel i tvivl om, det er for børneagtigt. Men måske jeg kunne finde noget ensfarvet stof, og så lave et fedt tryk på? Det må kunne undersøges 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram