Hyggelige kreaværksteder i Nordsjælland

Hyggelige kreaværksteder i Nordsjælland

18. oktober 2022 0 Af Kreative Pips

Der er nok ingen der er i tvivl om at jeg elsker at være kreativ. Jeg elsker at bruge min tid derhjemme på min sædvanlige kreative sysler, såsom syning, bagning og papirklip. Og en sjælden gang trylledej og blomsterdekorationer. Og med børnene er det oftest perleplader eller maling på sten med poscatusser (Reklamelink). Men jeg synes det er mindst lige så sjovt og spændende at komme ud og besøge hyggelige kreaværksteder i Nordsjælland.

Glasværksted: Galleri Svaneskov i Skibby

I Skibby ligger det lille glasværksted og galleri Svaneskov. Jeg har besøgt det både til jul og til påske, hvor hun holder nogle små workshop med jule- eller påskepynt. Jeg har haft mine drenge og min mor med derop. Vi har lavet julekugler, juletræslysestager, påskeæg og så har min mor og jeg været deroppe og lave små glasfade.

Julepynt, som jeg har lavet til en kær veninde
Min mors sorte/røde fad, og mit lilla fad lavet, da jeg gav min mor en tur derop til Mors dag i 2018

På galleriets facebook side kan du følge med i, hvornår hun holder workshops, hvor man bare kan komme uanmeldt. når du møder op, er alt gjort klar til dig. Du får en base, som du så dekorerer med små glasstumper i forskellige farver. Når du er færdig, afleveres de til brænding og en uges tid senere, kan du hente dine færdige kreativiteter.

Du kan læse om et af vores påskebesøg her.

Porcelænscafeen Bisque i Roskilde

Jeg har i mange år haft et sæt porcelænstusser, som mine drenge har brugt til at male på porcelæn med. Det er blevet til en del kopper til bedsteforældrene, og det er en perfekt julegave, da det er noget som faktisk kan bruges, og ikke bare noget som skal stå til pynt. De fleste kreabutikker har porcelænstusser – du finder dem f.eks. her (Reklamelink) – og så kan jeg anbefale at køre i IKEA og finde forskelligt hvidt porcelæn, som er perfekt at tegne på.

Oliver malede en kop til hans far – og så støbte jeg et lys nede i koppen. Jeg brugte lysstumper og væger købt i en kreabutik i Tyskland.

Hvis du vil lave noget pænere og mere holdbart porcelænsmaling, skal du prøve at besøge Bisque i Roskilde. Det er min kæreste som fortalte om den, og det var også ham som inviterede mig med derned. Siden er de flyttet i større lokaler, så de har plads til endnu flere besøgende.

Du vælger først det stykke porcelæn, du ønsker at male. Jeg malede en lille tekande, mens kæresten malede en stor termokop. Når du har valgt, sætter du dig ved bordet og gør porcelænet klar til maling (det instruerer de dig i). Og så kan du ellers gå i gang med at male.

Jeg kunne virkelig godt tænke mig at komme derned igen, og jeg har tænkt både at give min mor det i gave. Eller måske mine niecer, eller min svigerinde. Eller min anden svigerinde. Jeg har også to veninder, som sikkert ville synes det er sjovt. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale det – og husk at bestille bord, så I er sikre på at få plads. Du finder deres hjemmeside her.

Keramikværkstedet Kreamik

Jeg har også fået kendskab til et hyggeligt lille keramikværksted i Frederikssund, hvor man også kan male på keramik. Min mor og jeg var deroppe i december og malede begge noget julepynt. Også her skal du booke bord på forhånd.

Jeg er virkelig godt tilfreds med min fine julekugle i lyserøde og lilla nuancer og så et lag glimmer til sidst. Det fungerer nogenlunde som hos Bisque, bare i mindre forhold. Hvis det er første gang du skal male på porcelæn/keramik, vil jeg anbefale at du begynder hos Bisque, da vejledningen der var grundigere end hos Kreamik.

Garnbutikken Moster Kenneth i Stenløse

Jeg arbejder desværre ikke så meget med garn, som jeg egentlig gerne ville. Jeg vil nemlig rigtig gerne lære at hækle, men jeg har også måtte erfare, at jeg på nuværende tidspunkt bliver nødt til at begrænse mig lidt i mine kreative udfoldelser. Derfor er jeg ikke rigtig kommet i gang med at hækle. Men i nabobyen har vi en hyggelig garncafe, hvor du kan få en god kop kaffe (eller andet), mens du finder garn. Eller mens du strikker og hækler. Det ser virkelig hyggeligt ud, så det giver mig lyst til at finde ideer med garn som ikke involverer strikning eller hækling.

Cafeen hedder Moster Kenneth, og du finder den her på Facebook.

Vores biblioteker har faktisk også kreative arrangementer indimellem, f.eks. skal min veninde og jeg til broderi aften med Badass Broderist Trine Runge Jensen. Så hold øje med bibliotekernes hjemmeside, du kan være heldig at finde anderledes arrangementer der. Mit lokale bibliotek finder du her.

Kender du nogle kreative værksteder/workshops i dit lokalområde? For når vi holder ferie rundt om i Danmark, kunne jeg godt tænke mig at besøge dem. Jeg er så heldig at mine drenge alle er friske på at lave krea, så de vil (ofte) også synes det er sjovt at komme ud og prøve ting, vi ikke normalt laver.

Jeg håber indlægget giver dig lyst og mod på at prøve dine kreative evner på et af de hyggelige kreaværksteder i Nordsjælland.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram