Boganmeldelse – Toke på nye eventyr

Boganmeldelse – Toke på nye eventyr

25. oktober 2022 0 Af Kreative Pips

Min søn Mathias har læst og anmeldt bogen “Toke på nye eventyr” af Torben Voss.

Bogen “Toke på nye eventyr” er modtaget til anmeldelse. Bogen er nr. 2 i serien, du kan læse anmeldelsen af “Gøngedrengen Toke” her.

Fakta om bogen:
Titel: Toke på nye eventyr – seriens nr. 2
Forfatter: Torben Voss
Udgivelsesdato: 3. december 2021
Forlag: Mellemgaard

Fra bogens bagside læses:

Staldkarlen Peder og gøngedrengen Tokes far, Niels, skal som gønger med til Halland for at lave en fredsaftale med svenskerne. Samtidig bliver Toke og Ditlev tilbage med deres mor, Maren, i Landskrone hos organistdatteren Kristine og hendes forældre, Jens og Grethe. Da Peder og Niels vender tilbage, har de en vigtig besked fra kongen som tak. De skal begge til København og være drabanter – livvagter – for at passe på kongen på byens slot.

Efter ankomsten får Toke en ny ven, som hedder Mikkel. Han er lidt ældre end Toke og har et specielt gemmested, hvor der er en god udsigt til slotspladsen. Det viser sig, at Mikkel er lidt af en rod, som kender gode og negative steder at opholde sig. Efter at Mikkel mod sin faders vilje stikker af for at sejle som matros, kommer Toke til at savne Kristine, men savnet af hende afløses af glæde, fordi hun kommer for, at hans forældre og Peder skal tage sig af hende – ja, måske helt til jul?

Anmeldelse af “Toke på nye eventyr”

Mathias synes, det er en god bog. Mathias kan godt lide at læse om nye venskaber, og om at man godt kan og vil hjælpe fremmede mennesker. Det synes han rigtig godt om. Samtidig er der også lidt kærlighed med, og det kan Mathias også godt lide.

Lige som i bog nr. 1, kan Mathias gode lide at læse om gamle dage, hvor der ikke fandtes elektronik og den slags ting. Det er lærerigt at læse om en anden tid, og lære lidt om hvordan det var at være barn dengang.

Mathias glæder sig til at læse seriens 3. bog “Toke og julen”, som udkommer i november 2022.

Alle vores anmeldelser af børnebøger finder du her.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram