Boganmeldelse – Staven

Boganmeldelse – Staven

2. januar 2023 0 Af Kreative Pips

Jeg har læst og anmeldt krimien “Staven” af Mona Hawthorn Andersen.

Bogen “Staven” er modtaget til anmeldelse.

Fakta om bogen:
Titel: Staven – nr. 4 i serien – boganmeldelsen for nr. 3 kan findes her
Forfatter: Mona Hawthorn Andersen
Udgivelsesdato: 21. november 2022
Forlag: Mellemgaard

Fra bogens bagside læses:
Drabsefterforsker Sophie Liv Kristophersen føler, at hendes liv er ved at falde på plads, da et mareridt rammer hendes kollega, Thor. Hans lillebror, Samuel, er forsvundet fra en lukket psykiatrisk afdeling. På Samuels værelse ligger hans kontaktperson dræbt. Hun er blevet udsat for adskillige knivstik. Samuel antages at være gerningsmanden, eftersom han afsoner en behandlingsdom for knivdrab, men Thor kæmper for at finde Samuel og rense ham for mistanke. Da Sophie og Thor går i gang med at efterforske sagen, opdager de, at intet er, som det ser ud. Der er ikke tale om nogle enkelte mord, men en serie af uhyggelige forbrydelser. Noget tyder på, at den forstyrrede morder er tæt på Sophie og Thor, og at flere ofre er under lup. Staven udgør fjerde bind i krimiserien om Sophie, der med sin evne til at opklare forbrydelser søger et ståsted i livet efter en turbulent barndom.       

Uddrag af bogen: Den umiskendelige lugt af blod hang i luften, forvrængede Samuels stue til et mareridt, som virkede bekendt for Thor. Det var ligesom at være tilbage i barndomshjemmet på Klarup Kirkevej. Synet af Beatrices knivdræbte lig var en knytnæve i solar plexus på ham. Hans adoptivforældre, Kurt og Jane, havde ligget på samme måde: på maven, blødende fra adskillige stiksår, stirrende ud i intetheden med bobler af blod løbende ud af munden. At finde Beatrice i denne position var billetten tilbage til La-La-Land, hvor virkelighed og fantasi flettede sig sammen til et tavst skrig i struben på Thor.           

Alle Monas bøger kan bl.a. købes her (Reklamelink)

Min anmeldelse

Jeg har været ret vild med de tre andre bøger i serien om politiefterforskeren Liv, men denne her slog virkelig benene væk under mig! Historien er så spændende, og først til allersidst udløses spændingen. De mange bihistorier gør historien mere fyldig. Og samtidig kommer personerne til at fremstå mere hele med både gode og dårlige sider.

For hver bog lærer vi personerne bedre og bedre at kende. Og det er spændende at følge med i deres personlige udvikling. Denne bog har et stort fokus på børn og børns udvikling, og derfor nævnes den danske familieterapeut Jesper Juul flere gange. Da jeg selv har en vis interesse for det felt, og læser en del af Jesper Juuls bøger i forbindelse med min uddannelse på Blackbird Institute, gjorde det bogen mere interessant for mig. Det er virkelig en god læseoplevelse, som jeg varmt kan anbefale.

Du finder alle mine boganmeldelser her.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram