Nemme ideer til konfirmation

Nemme ideer til konfirmation

26. maj 2024 0 Af Kreative Pips

Her i begyndelsen af maj holdt vi vores første konfirmation. Det føltes enormt voksent at skulle holde sådan en fest – også selvom vi lige har holdt bryllup. Lige som med brylluppet har vi gjort os en masse tanker om, hvilken type fest vi og vores søn ønskede, og hvordan vi så tilrettelagde dagen og pynten, så det matchede vores ønsker. Jeg håber, du kan finde noget inspiration med mine nemme ideer til konfirmation – vi genbruger i hvert tilfælde en masse af tankerne til næste år, når næste søn skal konfirmeres.

Invitationerne

Lige som til invitationerne til brylluppet, ville vi gerne have nogle, der var nemme og enkle at lave. Jeg ville gerne have at invitationerne afspejlede, hvad Oliver godt kan lide, og derfor blev det med en håndboldspiller på invitationerne. Farven turkisblå blev valgt i fællesskab, faktisk havde Oliver ikke så mange ønsker, så de få han havde med pynt blev valgt, for at han også følte han havde medbestemmelse.

Bordkort

Jeg havde flere forslag oppe og vende, men endte med en rimelig klassisk model. Nemlig en hvid firkant med samme håndboldspiller, som på invitationerne. Navnene er skrevet på kortene med en poscatusch (Reklamelink), heldigvis havde jeg en farve, som passede perfekt med det turkisblå pap.

Jeg syns, det giver god mening at invitation og bordkort passer sammen. Så det er i samme farver/nuancer, og eventuelt samme motiver. Jeg er allerede i gang med at finde forslag til Mathias’ bordkort til hans konfirmation til næste år. Han har selv ønsket at vi bruger farven grøn, og så måske noget med noget teater eller anden performance, da det er noget han virkelig elsker at gøre i hans fritidsklub.

Pynt

Vi holdt festen i et festlokale i håndboldhallen. Det vil sige, det var et stor hvidt og ret upersonligt lokale. Jeg havde printet en masse billeder ud på almindelig A4 papir, og så laminerede jeg billederne, inden de blev hængt op på væggen med tape og elefantsnot. Vi havde også købt en masse balloner i blå nuancer. Nogle blev sat op på væggen, mens resten lå på gulvet til fri leg blandt børnene.

Vi var heldige at kunne låne hvide velourduge af min bror og svigerinde. Og så havde Oliver et STORT ønske om at der var blå serpentiner på bordene. Dem fandt vi heldigvis let, så det var et nemt ønske at opfylde. Servietterne er fra Søstrene Grene, og da de havde små dannebrogsflag på, syntes jeg, at mine mange små perleflag skulle pynte bordene. Jeg synes selv det blev ret vellykket. Flagene er selvfølgelig samlet sammen og gemt til næste fødselsdag herhjemme.

Det tog os ca. 2 timer at sætte borde og stole, som vi ønskede, samt dække bordene med duge, pynt og porcelæn. Vi var så heldige at mine forældre kom og hjalp til, og min mor er ret blomsterkyndig, så hun påtog sig opgaven med vaser og blomster. Det var vigtigt for mig, at gæsterne ikke skulle sidde og kigge igennem blomsterne for at se den anden side af bordet. Derfor skulle de være små, og så ville jeg gerne have haft nogle blå. Det var min eksmand, som havde sørget for blomsterne, så de blev ikke helt, som jeg havde håbet/ønsket, men det ødelagde heldigvis hverken mit humør eller vores fest.

Min mor havde også en masse fyrfadsstager. I dem brugte vi elektriske lys. Der var ikke et egentligt behov for lys på bordene, men det er hyggeligt. Og med de elektriske er der ikke behov for at holde øje.

Maden

I det lokale vi holdt festen, var det et krav at maden skulle leveres af Kvickly Jyllinge. De er sponsorer i vores håndboldklub, så jeg har været til flere større arrangementer (op mod 600 deltagere), og maden var rigtig god. Vi havde en god snak med Oliver, om hvad han ønskede sig. Og det passede meget godt med vores forventning. Derfor droppede vi forretten og bestilte en buffet med to slags kød (okse og lam), flødekartofler og sauce, samt en salatbar. Især det sidste var et stort ønske fra Oliver, så alle kunne tage de ting/grøntsager, de selv ønskede. Og her blev jeg virkelig positivt overrasket! Der var SÅ meget forskelligt. Omkring 40 forskellige slags og så salatblade. Det var så lækkert og så imponerende.

Til dessert ønskede Oliver sig isbuffet med jordbærguf, krymmel og vafler. De havde valgt 5-7 forskellige liter-is, som de satte direkte på buffeten. Derved kunne alle se, hvad de forskellige is var. Det var en kæmpe succes. Samtidig havde jeg bagt cookies. Jeg havde bagt alt for mange, men heldigvis holder de sig ret godt, så dem nød vi og drengenes klasser godt af i ugen efter konfirmationen.

Fingerprintsbillede som gæstebog

Jeg har set mange annoncer for plakater til fingerprints, og så tænkte jeg, at det kan jeg da lave selv. Så bliver det meget personligt og ægte. Jeg valgte at stemple en fin dreng på et stykke pap, og så brugte jeg min tynde sorte poscatusch til at tegne ballonsnore fra drengens hænder. Navn, dato og teksten konfirmation er skåret ud med dies i en flot sort pap med perlemorsskær. Før festen havde jeg fået lavet fingerprint af os fem herhjemme, så vi ikke skulle koncentrere os om det til selve festen.

Jeg havde heldigvis to blå nuancer af sværte. Og det færdige billede blev præcis som jeg havde håbet. Mathias har allerede spurgt, om jeg også laver sådan en til hans konfirmation. Så jeg er gået i tænkeboks. De to drenge er jo ikke ens, og derfor skal tingene ikke være ens.

Olivers gave

Jeg har igennem tiden lavet MANGE sangskjulere, så jeg har altid glædet mig til at skulle lave sangskjulere til mine egne børn. Du kan se vejledninger på flere af mine sangskjulere HER. Vi er dog ikke særlig musikalske og havde heller ikke musik til festen. Derfor valgte jeg i stedet at holde en kort tale. Det var meget følelsesladet, hvilket godt kan høres på min stemme. Heldigvis har jeg lært en masse vejrtrækningsøvelser på min uddannelse som familierådgiver (Reklame for egen virksomhed), så jeg fik styr på nervøsiteten og følelserne. Talen endte med, at Oliver fik gaven fra os af. Alle andre gaver blev åbnet, før vi gik til bords.

Gaven indeholdt en lille æske Lego med Paris. Olivers ansigtsudtryk viser tydeligvis måben og overraskelse. Da han så åbner kortet, er hans spørgsmål “er det en joke?”. Da vi afkræfter, at det er en joke, og at vi SKAL ned og se OL, bliver han så glad at han bare løber over til os og krammer os.

Vi havde den dejligste og mest stille og rolige konfirmation, som passede perfekt til vores konfirmand.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram