Appelsincupcakes med chokolade-creamcheese frosting

7. oktober 2013 6 Af Kreative Pips

Jeg har eksperimenteret lidt med nogle forskellige opskrifter, og det er der kommet disse lækre appelsincupcakes med chokolade-creamcheese frosting ud af 🙂

 

Dejen (24 stk. alm str.)

125 g smør
250 g sukker
2 æg
225 g mel
2 tsk bagepulver
3/4 dl vanilleyoghurt
1,5 dl friskpresset appelsinsaft (svarer ca. til 2 appelsin)
reven skal fra 2 appelsiner

Smør og sukker piskes godt sammen. Æggene tilsættes 1 af gangen, og der piskes grundigt. Bagepulver, appelsinskal og mel blandes sammen, og det blandes i dejen skiftevis med yoghurt og appelsinsaften. Kagerne bages i ca. 18 min ved 200 grader i alm. ovn.

Chokolade-creamcheese-frosting (til ca. 20 kager)

200 g flødeost naturel
40 g blødt smør
100 g mørk smeltet chokolade (let afkølet)
reven skal fra 1 appelsin
Flormelis (jeg brugt ca 2/3 af en pakke, dvs. 340 g)

Pisk ost og smør ensartet sammen med appelsinskallen. Tilsæt chokoladen lidt af gangen. Når massen er ensartet tilsættes flormelis til man har den rigtige konsistens, hvor frostingen kan holde formen.

Jeg har sprøjtet frostingen med 1M tyllen og pyntet med guldglimmer og 1 knækket orangestang fra Toms.

 

Mums og velbekomme  🙂
 
Det er MIG, som har udarbejdet opskriften, så husk lige at linke, hvis du nævner/gengiver opskriften 🙂
 

I påsken brugte jeg opskriften som en del af drengenes påskejagt.

 

 

I påsken brugte jeg opskriften som en del af drengenes påskejagt. Det betød at drengene i fællesskab bagte de her lækre appelsincupcakes. Mens de fuldførte de andre poster, lavede jeg chokolade-frostingen. Da det jo var påske, pyntede jeg kagerne med et lille chokoladeæg. Og da vi hyggede med påskekrea, serverede jeg de lækre kager for drengene.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram