Påskejagt

1. maj 2020 2 Af Kreative Pips

I påsken skulle mine drenge have været hjemme hos deres far, men han lå syg med lungebetændelse. Derfor havde jeg drengene. På det tidspunkt havde vi været hjemme fra arbejde og skole i 4 uger. De havde ikke haft en legeaftale i al den tid, og de var ved at være ret trætte af den ensformige hverdag, hvor jeg arbejdede og vi bare var hjemme med en kort gåtur indimellem. Derfor fandt jeg på en påskejagt, så vi kunne lave noget sjovt sammen og der ligesom skete lidt i påskeferien.

Påskejagten bestod af 6 poster, hvor drengene i fællesskab skulle udføre en opgave. Og til sidst skulle de finde de påskeæg, som påskeharen havde glemt.

Post nr. 1 – gulerødder

Jeg havde lysegult papir, som jeg brugte til at beskrive posterne. De skiftedes til at læse en post, og jeg lagde stor vægt på at de skulle samarbejde. Den første post handlede om at påskeharen ville have de skulle så gulerødder i haven. Det var stadig for koldt udenfor, så vi valgte at forspire dem i plastikbakker.

Oliver har næsten boet i sin nye hættetrøje 🙂

I sidste weekend plantede jeg de små spirer ud i haven, og jeg håber vi i løbet af sommeren kan høste en masse lækre gulerødder.

Post nr. 2 – påskeliljer i perler

Jeg har længe været vild med Anjas påskeliljer, så jeg fik drengene til at lave dem for/til mig. Jeg havde plader nok til at vi kunne lave fire påskeliljer, og så har det så taget mig en evighed at få dem strøget og samlet.

To koncentrede drenge

Jeg har brugt grønne piberensere som stilk, men det er slet ikke holdbart nok. De kan ikke stå selv, så det skal ændres, når de bliver taget frem igen til påske næste år.

Jeg køber mine perler hos Rito (Reklamelink) som har prisgaranti. Lige nu har de udsalg med mange varer til 50 %, så hvis du skal have købt lidt kreamaterialer ind til kommende projekter, vil jeg anbefale at du kigger forbi her i weekenden.

Post nr. 3 – cookies

Post nr. 3 foregik i køkkenet, vi skulle nemlig bage cookies. Vi brugte min sædvanlige opskrift, men i stedet for hakket chokolade brugte vi M&Ms i påskefarver (dvs. vi sorterede rød og blå fra). Oliver fik opgaven med at veje alle de tørre ingredienser af i to forskellige skåle. Imens sorterede Mathias chokoladen og hakkede hasselnødderne ud. Han er blevet mega god til at håndtere de store køkkenknive.

Mathias hakkede nødderne

Post nr. 4 – tennis og håndbold

Drengene har ikke været til sport siden d. 11. marts, og de savner det virkelig meget. Mathias nåede lige at begynde til tennis d. 9. marts, og han var ovenud begejstret. Han har ikke umiddelbart det store talent, men han syntes det var sjovt – og det er i min bog vigtigst. I Fakta faldt jeg over et tennissæt med en blød bold, og ikke langt fra vores hus er en udendørs tennisbane, så post nr. 4 var at få noget motion. Vi gik ned til tennisbanen og skød frem og tilbage på skift. Det blæste lidt for meget i forhold til at vi havde en blød, skumbold. Men vi hyggede os og fik trænet lidt. Ved siden af tennisbanen er en stor græsplæne med to mål. De har en god størrelse i forhold til at spille håndbold, så det gjorde vi også i lidt tid. Det var rart at komme ud, og så er det nemmere at spille end i vores lille have på 80 m2. På grund af den lette tennisbold var jeg på taget et par gange, for den fløj bare rundt.

Post nr. 5 + 6 – bad og chokolader

Da vi kom hjem fra træningen, stod et brev om at drengene lugtede og at de skulle gå i bad. De elsker at bade sammen og de kan ofte bade i evigheder. Imens de badede gemte jeg chokoladerne. Jeg gemte 4 stykker i hvert rum, og så fik de besked på at finde to chokolader hver. Og når de havde fundet deres to, skulle de stille sig i døren og vente på deres bror. Der var i alt 10 små æg til dem hver.

Små chokoladeæg til drengene

Flere skattejagter

Drengene syntes, det var mega sjovt, og de ville gerne have påskeharen kom flere gange i påsken. Påskeharen nøjedes dog med den ene gang. Men jeg har lagt hovedet i blød, for hvis sommerferien til Bulgarien bliver aflyst, skal vi være hjemme i tre uger. Og så får jeg virkelig brug for at kunne aktivere drengene et par gange om ugen, så de ikke bliver alt for rastløse.

Pt. er mine ideer at lave snobrødsdej og bage snobrødene selvfølgelig. Jeg har planer om at bruge Bagvrks opskrift, da hun er meget udførlig i sin beskrivelse og jeg har kun haft gode oplevelser med hendes opskrifter. Der kunne også være noget med at rydde op, slå græs og selvfølgelig bage kager. Og så kan vi sagtens flytte kreative sysler ud i haven, hvis det forhåbentlig bliver godt vejr. Og en tur på tennisbanen/håndboldbanen er selvfølgelig selvskrevet 🙂

Har du nogle gode forslag til, hvad jeg kan lave i en sommerskattejagt til mine drenge på 8 og 11 år?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram