Sund julekonfekt

11. december 2015 1 Af Kreative Pips
Engang i sommers lavede jeg Michelle Kristensens trøffelbarer fra en af hendes bøger, og ud fra den opskrift har jeg lavet fire slags sundere konfekt stort set uden sukker.

Hindbær, mint, appelsin og alm rom-trøffel.
Opskriften på de almindelige med rom-trøffel, som jeg har lavet dem:
Ca 30 stk.
1,5 dl havregryn der er blendet til mel
80 g blendede mandler (evt. mandelmel)
12 spsk. proteinpulver m. kakaosmag
4 spsk. kakaopulver
2 tsk. sødemiddel
30 g hakket chokolade 70-80 %
2 dl kokosmælk
4 tsk smag f.eks. romessens
mørk chokolade til overtræk, igen 70-80 %.
Alle de tørre ting blandes godt sammen, og så kommes kokosmælken og essensen i. Jeg fyldte det i en flad form med bagepapir og kom det i fryseren et døgns tid (men man kan godt bare nøjes med en time, men det nåede jeg ikke lige). Når den har stået lidt på køkkenbordet er den nemmere at skære i mindre bidder, som overtrækkes og pyntes. Opbevares i køleskab eller i fryser.
Hindbær: Romessensen byttes ud med hindbærekstrakt
Appelsin: romessensen byttes ud med appelsinsaft og revet skal fra 1 appelsin (evt. proteinpulver med appelsinsmag), det hakkede chokolade erstattes af en mørk chokolade med orangesmag

Mint: Romessensen byttes ud med mintessens, det hakkede chokolade erstattes af en mørk chokolade med mintsmag
Jeg er selv helt vild med mint-varianten – mums 🙂 Er spændt på hvad min bror og mine to kusiner (samt deres ægtefæller og børn) siger når de kommer til julehygge på søndag:)
I aften skal jeg til julefrokost på mit nye arbejde, vi begynder med pakkeleg allerede kl 10.30, så jeg er lidt spændt på hvor længe festen varer og hvor længe jeg kan holde ud 😛