Marcipan konfekt med appelsin og Cointreau

3. januar 2019 0 Af Kreative Pips

Når jeg laver julekonfekt, holder jeg mig ofte til mine velkendte og elskede klassikere. Og marcipan konfekt med appelsin og Cointreau er en af mine favoritter. Den består af marcipan, kandiseret appelsinskal, cointreau og nougat og så overtrukket med mørk chokolade. I opskriften skal man skære den ud i mundrette bider, men jeg laver den gerne som et stor marcipanbrød, så man løbende skærer skiver af.

Efter jeg overtrak med mørk chokolade har jeg givet et drys spiseligt glimmer, fordi man aldrig kan få for meget glimmer, og slet ikke i juletiden.

I december hyggede jeg mig ofte med varm kakao med flødeskum, og jeg har flere gange hældt et shot af pebermynteshoten/juleshot i. Det er bare mums, når man som jeg elsker after eight og anden pebermyntechokolade. Da jeg så lavede mit sædvanlige marcipan konfekt med appelsin og cointreau, fik jeg ideen til at prøve varm kakao med cointreau. Chokolade og appelsin er nu altså også en ret så lækker sammensætning! Denne jul var min cointreau med blodappelsin, men jeg syns nu, at den smagte som den plejede 🙂

Ingen tvivl om at der næste jul er varm kakao med cointreau med lækkert appelsin-marcipan-brød til. Mega mums 🙂

Marcipanbrød med appelsin og cointreau

Ret Dessert
Køkken Dansk

Ingredienser
  

 • 250 g Marcipan
 • 100 g Nougat
 • 1/4 dl Cointreau
 • 100 g tørret hakket appelsinskal
 • Chokolade til overtræk

Sådan gør du
 

 • Bland marcipan med cointreau og appelsinskal.
 • Del marcipanmassen i to og tril to lange pølser.
 • Tryk pølserne flade.
 • Skær nougaten i tynde skiver og læg den ovenpå den ene marcipanpølse.
 • Læg den anden marcipanpølse ovenpå nougaten.
 • Form det til et pænt maricpanbrød. Overtræk med smeltet chokolade og pynt med krymmel.
Keyword Jul

Hvis du mangler lidt inspiration til julens konfekt, kan du se mine andre favoritter her.

Hvis du har fået købt for meget marcipan, kan du finde ideer til at bruge marcipanen her.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram