Flere perler i haven

3. november 2019 0 Af Kreative Pips

Jeg har længe haft ideen om at prøve med nogle vintergrøntsager, samt at laver nogle flere perler til haven. Her i weekenden lykkedes det både at så/sætte de to nye grøntsager OG lave grøntsagerne i perler.

Flere perler i haven
De grøntsager, som er pillet op af jorden for i år

Hvidløg

For første gang forsøger jeg mig med hvidløg i haven. Det skulle tage ca. 10 måneder før de er klar, så i sensommeren skal vi leve af tzatziki og andre hvidløgsrige madretter 🙂

Jeg har lavet et hvidløg i perler, men kunne ikke rigtig finde et mønster jeg kunne lide. Derfor tog jeg udgangspunkt i mit rødløg, og ændrede så i farverne. Jeg har brugt farverne hvid, tan (75), selvlysende grøn (55) og lys grøn (47). Numrene i parentes referer til HAMAs farvekoder.

HAMA hvidløg
Det er lidt svært at se de selvlysende grønne her på billedet, måske er det nemmere på næste billede….
HAMA hvidløg
De selvlysende giver et godt farvespil, så det ikke bare er hvidt…

Pastinak

Vi har for nylig fået sået pastinakker ude i haven. Vi har haft dem forspiret indenfor, og så plantet dem ud. De står i det mest tørre og stille hjørne af haven, og så håber vi på en god, men tidlig høst næste sommer. Og selvfølgelig har jeg også lavet en pastinak i perler. Her tog jeg udgangspunkt i min gulerod, og den er næsten magen til. Jeg kan se, der er en lille forskellighed, men kunne ikke finde den. Og de behøver jo heldigvis ikke være ens 🙂 Jeg har brugt perler i farverne sort, hvid og grøn (10).

HAMA pastinak
Flere perler i haven
De små pastinak-spirer

Flere ideer

Jeg mangler stadig at finde et mønster til et hindbær, så min hindbærrabarber kan få et skilt. Men ellers tror jeg, at jeg er i mål med perler til haven. Dog afhænger det af hvilke grøntsager vi skal have næste sommer. Tomat! Jeg har lovet Mathias, at vi næste år skal have tomater, så jeg må også hellere få lavet en tomat i perler. Det vil sige, jeg mangler et mønster på hindbær og et på tomat. Har du set et godt mønster?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram