Ridder kostume DIY

15. juli 2020 4 Af Kreative Pips

I lørdags var vi en tur i Legoland. Vi var nemlig så heldige at få tre gratis billetter, og det tog kun en times tid at køre fra campingpladsen ved Odense til Billund. Vi var der præcis kl. 10, da de åbnede. Det var en skøn dag, og vi stod max i kø i 15 minutter. Der var mange mennesker, men det er også en rigtig stor park, så det føltes ikke som så mange. Vi gik ud af parken kl. 19, så vi var alle helt færdige efter den lange dag. Det sidste vi gjorde, var at besøge Lego-butikken. For en gangs skyld var det Mathias, som plagede om legetøj. Da begge drenge har fået feriepenge fra mormor og morfar, fik han lov at købe lidt legetøj. Han ville gerne have skjold, sværd og den matchende ridder dragt. Men jeg blev lidt nærig på hans vegne med dragten, og jeg lovede ham i stedet for at sy en lignende dragt. Så her er min ridder kostume DIY, det er et nemt mønster i str. 8-12 år.

Udgangspunktet for mit ridder kostume

Materialer

Først skal du bestemme dig for farver/tema. Jeg valgte selvfølgelig, at den skulle passe det nye skjold og sværd. Dvs. jeg brugte farverne marineblå med gule detaljer og løvehoved.

Du skal bruge:
– Fast bomuld / lagenlærred – jeg har brugt grå til selv rustningen og marineblå til skjoldet
– Grå filt til skuldre og skødet
– Satinbånd (jeg brugte gul)
– Vliesline
– Strygevinyl (jeg brugte gul til løvedhovedet)
– 2 stykker elastik a 15 cm (jeg brugte knaphulselastik, fordi der havde jeg lige to passende stykker)
– sytråd (jeg har brugt grå og gul)

Vejledning

Først klipper du selve rustningen. Det er et firkantet stykke gråt stof i målet 45 x 100 cm. Det skal foldes, så det er 45 x 50 cm. Der skal klippes et hul til halsen. Det skal være 17 cm i bredden, og 9 cm fra folden og ned. Halskanten foldes ned og sys med en ligeud syning.

De to stykker filt til skødet er 15 (højde) x 20 (bredde) cm, og buen er klippet i frihånd. De to stykker syes fast ret mod ret på forstykket. Alle yderkanter foldes mod vrangsiden og syes med en ligeud syning.

Kostumets dekorationer

Jeg har syet de tre gule satinbånd på i bunden. De er købt i Panduro til da jeg lavede det svenske flag for et par år siden. Jeg brugte en bred zig zag syning, som dog krøllede satinbåndet lidt sammen.

Jeg klippede fire skulder-beskyttelser i grå filt. De er 17 cm lange, og 4 cm i hver ende, men 5 cm på midten. Buen er tegnet i frihånd. De er sat på lidt forskudt to på hver skulder. Igen har jeg syet med en zig zag syning.

Jeg har fundet et billede af et skjold på google, og det har jeg brugt som mønster. Der findes mange fine skjolde på google, så find det du bedst kan lide. Jeg har klippet skjoldet i vliesline og strøget det på det marineblå bomuld.

Løven er også fundet via google, og så har jeg brugt min vejledning til at lave den om til et strygemærke på min Silhouette Cameo

Løven er strøget på det blå skjold. Og så er skjoldet syet på forsiden med små, tætte zigzag sting. Jeg valgte at bruge gul sytråd, så den gule farve ligesom samlede hele ridder kostumet.

Til sidst har jeg syet de to elastikker på i hver side, så kostumet bliver holdt sammen og på plads.

Mathias var jublende glad, og det må være den største anerkendelse jeg kan få 🙂

Som sagt kan kostumet varieres med farver, bånd og pynt i det uendelige. Så leg med det og lav en masse forskellige ridder kostumer til børnene. Hvis du bruger min ridder kostume DIY, vil jeg elske at se resultatet. Du kan tagge mig på Instagram eller sende billede til mig på mail.

Du kan se mine andre kostumer her.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram