Hjemmetræning

3. februar 2021 0 Af Kreative Pips

Mens vi har siddet og fulgt med i herrelandsholdet til VM i Egypten, har vi savnet vores egen håndbold. Vi savner at kaste med en bold, vi savner vores venner og vi savner at bevæge os. Og samtidig er vi pænt trætte af corona, hjemmearbejde og hjemmeskole, så vi bliver nødt til at få brændt noget krudt af. Derfor er vi begyndt at lave vores egen hjemmetræning. Jeg håber, det kan give lidt inspiration hjemme hos dig.

Du kan ikke altid været motiveret til at træne. Derfor bliver du nødt til at finde noget du kan lide, og som du synes er sjovt. De dage hvor lysten og motivationen er svær at finde, er der ingen anden løsning end at være disciplineret. Og det ER svært, også for mig!

Simple gåture

Der er mange snakke på Instagram om at gå minimum 10.000 skridt om dagen. Og det er uden tvivl også godt at bevæge sig. Men hvis man som jeg har et stillesiddende kontorjob og oveni købet er hjemsendt på 11. måned, er det begrænset hvor meget jeg får bevæget mig. Mit mål pt. er derfor at komme op på de 5.000 skridt de fleste dage. Det virker mere overskueligt for mig, og så giver jeg ikke op på forhånd.

I 2020 var mit gennemsnit 4.233 skridt pr. dag (hvor jeg havde min mobil på mig – for jeg har ikke et fancy ur med skridttæller)

Min yngste søn er i nødpasning, og det er den bedste løsning for os. Han elsker at komme derover og få al den hjælp, han har behov for. Og jeg kan arbejde hjemme, mens storebror selv klarer en stor del af hans hjemmeskole. Hver morgen følger jeg ham i skole. Vi har ca. 4-500 m derover, så det er ikke meget jeg får gået. Men nu er jeg begyndt at gå en lille omvej hjem. Min arbejdskalender er booket kl. 8-8.30 til aflevering, så jeg kan alligevel lige så godt udnytte tiden til en lidt længere tur. Og jeg nyder de 15-20 minutter alene, for resten af dagen er jeg sammen med en eller begge drenge.

Når jeg går ture med drengene, spiller vi gerne Pokemon Go. Der handler det både om at samle point ved at gå langt, men også om at fange en masse Pokemons. Drengene synes, det er en hyggelig måde at gå på, og de mærker ikke rigtigt, hvor langt vi går. De er nemlig så optaget af spillet og af, hvor vi skal gå hen, for at kunne få flere point mm. Og de glæder sig til vinterferien, hvor vi bl.a. skal en tur til Gniben på Skællands Odde, for der ved jeg der er flere stops. Samtidig er det et skønt, skønt område.

Løbeture

De sidste par år har jeg elsket at løbe, selvfølgelig mest når jeg er i form. Dén løbeglæde prøver jeg ihærdigt at give videre til Oliver. Han spiller håndbold på U11, og hans træner sender hver uge løbeprogrammer til os. Vi moderere programmerne lidt, så det passer bedre til Oliver og hans lyst til at løbe. Han er ikke i specielt god form, men det er klart det mentale (dvs. troen på sig selv) han kæmper mest med.

Oliver og jeg efter en løbetur her i januar

Før løb jeg ofte med musik i ørene, men nu nyder jeg tiden uden musik, men bare lydene fra naturen. Jeg har også altid mit løbeudstyr med på ferien, både på charter og på camping. Jeg har også haft det med på et par tjenesterejser, hvor jeg så oplever byen/stedet fra en anden måde. Dén løbeglæde vil jeg SÅ gerne give videre.

Nu når det er så koldt, har jeg været udfordret af at finde varmt løbetøj til min 11årige dreng. I en sportsbutik fik jeg af vide, at de ikke havde løbetøj til drenge. Jeg har søgt nettet rundt, men intet fundet. Hvis du kender til et godt sted med løbetøj til drenge, vil jeg meget gerne høre fra dig.

Yoga

Jeg laver lidt yoga ind imellem. Det er en nem form for hjemmetræning, da det ikke kræver udstyr. Jeg har en yogamåtte, men man kan godt lave det uden. Jeg bruger mest YouTube, og det er oftests Feminas yogaudsendelser. Jeg er ikke specielt god, men jeg nyder roen og de udstrækninger, min krop tydeligvis har brug for. Især nu, hvor jeg arbejder hjemme og bevæger mig mindre end når jeg er på kontoret.

På black friday købte jeg en hovedstandsstol i mærket Feet Up. Det var min chef som har fortalt om den. Jeg overvejede det længe, men black friday var den på tilbud og så slog jeg til. Den står i min stue, så jeg nemt kan komme til den. Jeg bruger den i små 5 minutters intervaller, så jeg kan få lidt ro i hovedet. Samtidig er den virkelig god for min spændte nakke og skuldre.

Min yngste søn har ADHD og kan godt lide at stå på hovedet i sofaen. Det er jeg til gengæld ikke så vild med han gør. Derfor er stolen mindst lige så meget til ham, og han er mega sej til at stå i den.

Styrketræning som hjemmetræning

Før nedlukningen gik jeg til håndboldfitness hver tirsdag. Og det var rigtig dejligt at få lavet noget styrketræning i form af cirkeltræning. Det er uden tvivl, den træning jeg trænger mest til, men det er også den jeg er dårligst til selv at få gjort.

Jeg har lidt udstyr herhjemme til brug i hjemmetræning. Elastikker, en let vægstang og en gymstick (tror jeg den hedder). Men jeg får det ikke rigtig brugt. Til gengæld fik jeg i januar prøvet en kickboxing video på Youtube. Jeg søgte på “no equipment kickboxing”, og der har jeg brugt den samme video et par gange. Den varer ca. 30 minutter, og jeg synes det fungerer super godt.

I weekenden tror jeg at jeg skal prøve at finde en ny video, så jeg får udfordret mig lidt. Jeg kunne sagtens skrue lidt op for tiden, for at få mere ud af min træning. Og det kan i hvert fald godt lade sig gøre i de weekender, hvor mine drenge er hos deres far.

Andre ideer og links

Jeg får en masse forskellige nyhedsbreve, og et par af dem har også haft fokus på hjemmetræning. Så har du behov for lidt ekstra input kan du læse mere her hos Matas (reklamelink) eller her hos Shapeit (Reklamelink).

Du kan finde træningsudstyr hos bl.a. Matas (reklamelink), og deres butikker er jo åbne her i nedlukningen. Jeg har også set træningsudstyr i dagligevarebutikkerne, så det er til at finde også i de åbne butikker.

Jeg har tidligere skrevet lidt om træning og sundere livsstil. De indlæg finder du her.

Jeg håber, det har givet dig lidt inspiration til at få rørt kroppen lidt. Og jeg vil meget gerne høre, hvad du synes, så læg gerne en kommentar eller send mig en mail.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram