Halloween underholdning

Halloween underholdning

20. oktober 2021 0 Af Kreative Pips

Sidste år skulle min svigerinde og jeg spille håndboldkamp mod hinanden lørdag d. 31. oktober. Vi blev derfor enige om at lave en hyggelig familie-halloween fest. Kampen endte med at blive aflyst pga. corona, men vi holdt fast i en hyggelig familiedag. Min svigerinde havde arrangeret en masse sjov halloween underholdning, og de 5 børn og vi tre voksne havde en dejlig og hyggelig dag.

Jeg havde selvfølgelig en kage med til familiedagen, og det var denne kæmpe romkugle formet som en edderkop.

De klassiske ting

Børnene fik selvfølgelig et græskar hver, som de kunne skære en græskarlygte ud af. Vi voksne hjalp med at skære og grave ud fra hvad børnene hver især havde behov for. Det blev til nogle fine klassiske græskarlygter, men der er mange muligheder for at gøre det mere avanceret. Bare brug google og find sjove og anderledes græskarlygter.

Mathias var spooky klovn, men har herover smidt kostumet. Men han er malet i ansigtet, og det er tante Louise altså bare god til. Selvom halloween egentlig skal være lidt uhyggelig, kan man jo helt selv bestemme hvad man vil klædes ud som – og man kan jo også være en uhyggelig prinsesse med lidt edderkopper i håret og på kinderne. Det er kun fantasien, som sætter grænserne.

Du finder et stort udvalg af ansigtsmaling her (Reklamelink).

De nye lege

Min svigerinde er ret så god til at tegne. Hun burde gøre det meget mere, for hun er virkelig god. Hun har tegnet den fineste heks på et stykke hvidt papir. Og så fik børnene bind for øjnene, og skulle så placere vorten (dvs. en lille klat elefantsnot) så tæt på næsen som muligt.

Hvis du ikke selv vil tegne, kan du google et billede af en heks og printe det ud. Så kan børnene hjælpe med at farvelægge hende, inden I hænger hende op og sætter vorten på næsen.

En anden sjov og simpel leg er at to hold skal kæmpe om, hvem der først får lavet en voksen om til en mumie. Det eneste der skal bruges er toiletpapir. Min bror og jeg var på hver vores hold, og de to børn skulle så rulle toiletpapir rundt om os, så vi endte som mumier. Det er vigtigt at begynde nedefra, så hovedet holdes fri for toiletpapir længst muligt.

Her er Mathias og min niece Augusta i gang med at pakke mig ind i toiletpapir. Det var godt at de kunne stå i sofaen (eller på en skammel), så de kunne nå hele vejen op af mig. Børnene morede sig, og syntes det var sjovt.

Sanselegen

Min svigerinde er virkelig god til at finde på halloween underholdning. Børnene fik selvfølgelig også lov til at lege mellem legene, så det ikke blev for meget. Den sidste leg var en sanseleg, hvor børnene igen fik bind for øjnene og så skulle bruge føle og smagssansen. Min svigerinde havde gjort et helt halloween måltid klart, som børnene skulle mærke og smage på. De andre børn ventede ovenpå, så de ikke kunne se eller høre, hvad der var af mad.

Jeg kan desværre ikke huske alt det mad, hun lavede, men her er lidt fra min fantasi. Og der er jo fri fortolkning 🙂

Kogt spaghetti = levende orme
Oliven = øgle øjne
Cocktail pølser = afhuggede fingre
Rosiner = muselorte
Ristede løg = fingernegle

Pynt

Til en rigtig fest skal der selvfølgelig pyntes op, og der findes heldigvis en masse pynt i supermarkederne. Balloner, servietter og spindelvæv. Og alt det andet. Hos Purpleandpink.dk (Reklamelink) har de i deres halloween kategori udover pynt også lidt halloween underholdning i form af tatoveringer og klistermærker. Man kunne jo eventuelt begynde dagen med at børnene hjælper med at pynte op og dække bordet? Mine drenge ville i hvert tilfælde elske at få lov at puste serpentiner og drysse pynt på bordet (og alle andre steder haha :)).

Jeg håber, du kan bruge mine ideer (eller det er jo min svigerindes :)) til at hygge med børnene til halloween. Mine børn er hos deres far i den weekend, hvor halloween er. Det betyder at jeg i stedet smutter til Fredericia til Kreative Dage med en god veninde. Det kan jo også blive en lidt skræmmende oplevelse – altså skræmmende hvor meget krea, vi mener vi mangler 🙂

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram