Fars pølsesalat

Fars pølsesalat

29. december 2021 0 Af Kreative Pips

Siden slutningen af min barndom har 1. juledag været en afslapningsdag bare os fire derhjemme. Vi kiggede på hinandens julegaver, prøvede tøjet vi havde fået og fik sat gaverne på plads. Vi hyggede og havde en stille dag. Vi gik en lang tur og lavede så vores egen lille julefrokost. En af mine yndlingsretter er min fars pølsesalat. Den er virkelig nem og hurtig at lave, så jeg er begyndt selv at lave den indimellem. Og nu er jeg igen hjemsendt fra arbejdet, og jeg tvivler på vi kommer tilbage foreløbig, så jeg må heller begynde at lave lidt lækkert til frokost. Og der tror jeg bestemt denne pølsesalat kommer på menuen.

Se hvordan jeg har lavet min brødkurvsserviet her.

Til mine drenges og min lille julefrokost havde jeg lunet (færdigkøbte) frikadeller, lun leverpostej med bacon, æg, rejer og fiskefiletter. Resten af pølserne var skåret i halve, for dem elsker Mathias på rugbrød med ketchup. Og der var selvfølgelig også spegepølse, som er en af Olivers favoritter.

Fars pølsesalat

Min far bruger også HP sauce i sin pølsesalat, men det har jeg aldrig herhjemme. Derfor er det her MIN udgave af min fars pølsesalat.
Forb. tid 5 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk

Equipment

 • Kniv
 • Spækbræt
 • Skål
 • Ske

Ingredienser
  

 • 1 lille løg hakkede fint
 • 1 spsk Mayonnaise
 • 1 spsk Ketchup
 • 0,5 spsk fransk sennep
 • 4 stk partypølser i skiver
 • Salt & peber
 • evt. HP sauce

Sådan gør du
 

 • Kom mayonnaise, sennep, ketchup og hakkede løg i en skål med salt og peber.
 • Når dressingen er rørt sammen, kommes pølserne i. Spises på rugbrød.
Keyword Frokost

Det er ikke så tit vi laver rugbrød ala julefrokost, vi laver oftere noget tapas-agtigt (som dengang jeg lavede blinis med rejer og citronkaviar). Men i de kommende måneder skal jeg i gang med først at pakke mine køkkenting ned, og så skal køkkenet og bryggerset rives helt ned. I begyndelsen af marts begynder håndværkerne en tiltrængt ombygning af mit lille rækkehus, og jeg GLÆDER mig. Det betyder så nok, at rugbrød kommer en del på madplanen, og så er det jo godt at kunne lave nogle ting, som hverken kræver kogeplade eller ovn.

Hvad er din favoritret på det danske frokostbord?

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram