Boganmeldelse – Toke og julen

Boganmeldelse – Toke og julen

23. december 2022 0 Af Kreative Pips

Min søn Mathias har læst og anmeldt bogen “Toke og julen” af Torben Voss.

Bogen “Toke og julen” er modtaget til anmeldelse. Bogen er seriens 3. bog, de to første anmeldelser finder du her og her.

Fakta om bogen:
Titel: Toke og julen – seriens nr. 3
Forfatter: Torben Voss
Udgivelsesdato: november 2022
Forlag: Mellemgaard

Fra bogens bagside læses:
Toke, Ditlev og Kristine venter spændt på, at det skal blive juleaften. For at ventetiden ikke skal føles lang, får de til opgave at finde svar på nogle spørgsmål, som henviser til historien om Jesus’ fødsel. Undervejs kommer de sammen med drabanten Johannes på en opgave til en landsby langt væk fra København, hvor de for en lokal præst skal hente en guldskat og bringe den i sikkerhed. Senere møder de også den fattige pige Julie, som sidder fanget i et fangehul på Københavns Slot. Julie viser sig at være barnebarn til Bodil, som blev anklaget for at være heks, og sammen med hende bliver ventetiden til jul ikke kedelig. Bodil prøver at forudse fremtiden for Toke, Ditlev og Kristine, og Toke må også slås for ikke at tabe Kristine ved en duel mod en kordreng, inden hjemturen går tilbage til Skåne. Endelig kan de holde en juleaften, hvor Kristine gør den til noget særligt – især for Toke.     

Mathias’ anmeldelse af Toke og julen

Mathias har her i december hygget sig med at læse Toke og julen. Han synes, det var en rigtig god bog. Der var en masse sne, som gav en hyggelig julestemning, og så var det spændende at læse om, hvordan julen var før elektronikkens indtog.

Toke og hans venner og familie var en tur i kirken for at synge salmer, og det var rigtig hyggeligt. Og det lyder til de har en rigtig dejlig juleaften. Mathias syntes også, at det er fedt og sjovt, at Toke og en anden har en kamp om Kristine.

Mathias har fortalt sin storebror om bogen, og han vil nu i gang med at læse hele serien. Så vi kan varmt anbefale bogen til andre.

Alle vores anmeldelser af børnebøger finder du her.

Rigtig god læselyst og glædelig jul <3

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram