Ingefærshot med timian og gurkemeje

Ingefærshot med timian og gurkemeje

31. marts 2024 0 Af Kreative Pips

Indlægget indeholder reklame for Fredsted, da jeg er ambassadør for dem.

Jeg har for en del år siden lavet ingefærshot selv, men opskriften er blevet væk i flytterod og renovering. Jeg kan dog huske, at der var frisk gurkemeje i. Så vidt jeg husker, er det fordi gurkemeje er godt mod infektioner og betændelse. Ugen før påske var flere af børnene skidte uden at være rigtig syge, og så så jeg det efterladte ingefærknold fra jeg lavede en wokret for nylig. Der var ikke langt fra tanke til handling. Så her i påsken har jeg begyndt de fleste dage med et lille ingefærshot med timian og gurkemeje.

Ingefærshot med timian og gurkemeje

Ingefætshot med timian og gurkemeje

Køkken Dansk

Equipment

 • 1 Gryde
 • 1 Si

Ingredienser
  

 • 50 g ingefær, skrællet
 • 4 dl vand
 • 1 appelsin i skiver
 • 2 citroner i skiver
 • 2 spsk honning
 • 2 breve kamillete
 • 1 spsk tørret timian (kan udelades)
 • 1/2 spsk tørret gurkemeje (kan udelades)

Sådan gør du
 

 • Skræl ingefærren. Det er nemmest med en teske.
 • Skær ingefærren i skiver og kog den i vandet i 15 minutter.
 • Sluk for gryden og tilsæt resten af ingredienserne.
 • Lad det trække, mens det køler af
 • Pres saften ud af citrusfrugterne og sig væsken fra.
 • Kom væsken på en flaske og opbevar den i køleskabet.

Ingefærshots kan også købes i de fleste dagligvarebutikker. Min ene kollega har ofte en med på jobbet. Den ene af dem hun ofte har med er med rødbede, og det kan jeg også finde på at prøve en dag. Faktisk har jeg lige fundet rødbedefrø frem og gjort klar til, at vi snart kan så dem i vores nye højbede i køkkenhaven.

Køkkenhaveplaner 2024

Sidste år gjorde vi ikke rigtig noget ved vores køkkenhave, da vi havde travlt med at flytte og renovere. Nu er vi næsten færdig med renoveringen, så nu har vi tid og lyst til at ordne køkkenhaven. Vi har gravet alt på nær rabarberne op, og så er vi i gang med at bygge tre højbede. I morgen skal manden og drengene nok bygge dem færdigt. Og så kan vi få flytte vores 3-4 kompostbunker derover i, og så er de klar til at blive sået til. Vores plan er at genplante de hindbær, vi har gravet op. Derudover vil vi gerne have nogle kartofler, gulerødder, porrer og rødbeder.

I drivhuset skal vi have tomater og måske nogle agurker. Tomaterne har jeg allerede godt gang i i køkkenvinduet. Jeg har brugt bunden af en tom kakaomælk til at forspire i. Med en tom vindrue-plastik-bakke ovenpå fungere det som et drivhus. Jeg har lige plantet de største over i deres egne potter.

Ingen af os er sådan rigtig vant til at have drivhus og køkkenhave, så vi er lidt spændte på om vi rigtig får passet og plejet det. Hvis det ikke går, planter vi jordbær i det hele, for dem skal vi nok passe og spise 🙂

I køkkenhaven har vi faktisk også en del krydderurter, bl.a. timian, som er en af mine favoritter. Derfor er jeg også glad for min Ingefærshot med timian og gurkemeje, men hvis du ikke er så meget til timian kan du udelade den.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram