Månedens ide #20 – cookiemonster macarons

15. september 2019 1 Af Kreative Pips

Min yngste søn Mathias har snart fødselsdag, så i sidste weekend havde vi inviteret familien på boller og kager. Denne gang havde vi ikke et tema, som nogle af de andre år. Jeg kiggede lidt på mit Pinterest board med kager, og faldt over de skønne blå cookiemonster macarons. Jeg har nu ryddet lidt op på Pinterest, så under kagerne er der nu også et board med macarons.

cookiemonster macarons
Blå cookiemonster macarons

Jeg brugte en opskrift fra bogen “Lykken er chokolade” (reklamelink), men der ligger også mange opskrifter på Majas blog. Jeg har brugt lidt blå pulverfarve og ellers fulgt opskriften. Jeg ganger altid opskriften op så det passer med et bæger pasteuriseret æggehvide (50 g).

cookiemonster macarons
Samlingen af de sjove macarons

Jeg har brugt en tyk hvid glasur til at lime en mini-cookie fast på halvdelen af de afkølede macarons. Mini-cookien er købt i Fakta. Øjnene er også limet fast med hvid glasur. Jeg kunne ikke finde færdige sukkerøjne i de lokale butikker, så jeg måtte tænke kreativt. I Føtex fandt jeg små marengskys og en sort glasur-pen. Små sorte prikker på de hvide kys blev til ganske fine øjne.

DIY sukkerøjne
DIY sukkerøjne

Jeg har lavet en simpel chokolade-ganache af chokolade og fløde, og lagt macarons sammen om det. Det blev en lækker lille mundfuld, og jeg skal snart bage macarons igen. Det er tidskrævende, men de er tiden værd 🙂

cookiemonster macarons
En lille hyggestund

Du kan se mine andre MÅNEDENS IDE indlæg her.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram