Ferielæsning

3. marts 2020 4 Af Kreative Pips

I vinterferien var jeg på en uges familieferie på Tenerife. Sådan en uge med all inclusive på et hotel med børnepool, underholdning og ingen bekymringer. Mine drenge badede med deres kusiner. Jeg lå og nød solen med en bog i hænderne, og min svigerinde lå ofte ved siden af med lille Filippa i klapvognen. For mig er ferie lig med afslapning, og for mig er den ultimative afslapning at ligge og læse. Jeg nåede 3,5 bog i løbet af den uge! Det kan man vist kalde intensiv ferielæsning 🙂

Forbandet
Ferielæsning ved poolen

Siden vi kom hjem, har jeg ikke læst én eneste side! Det skal jeg simpelthen blive bedre til. Ofte falder jeg om på sofaen og stener noget dårlig tv med min mobil i hånden. I stedet bør jeg prioritere mig selv og sætte mig og læse i stedet for!

Mine feriebøger

Den første bog jeg læste var “Altid håb” af Colleen Hoover. Det er bog nr. 2 i serien Hopeless. I den første bog “Uden håb” hører man hele historien fra den kvindelige hovedperson. Og i efterfølgeren er det helt samme historie, men fra den mandlige hovedperson. Begge bøger er super gode, og de har noget mere substans end almindelig YA (Young adult) bøger.

ferielæsning
Mine feriebøger

Min anden ferie bog er tredje bog i en krimiserie af den svenske forfatter Emelie Schepp. Hovedpersonen har selv en mørk fortid, og samtidig hjælper hun politiet i sin rolle som anklager. Bøgerne emmer af fart, krimi og spændning. Der er nærmest intet kærlighed eller romantik i som i mange andre krimier, men de er stadig gode. Jeg har reserveret bog nr. 4 på biblioteket, så jeg venter i spænding.

Efter jeg læste Pernille første bog, blev jeg hooked. Først prøvede jeg at høre efterfølgeren som lydbog, men jeg glemmer alt for ofte at lytte og tankerne drager på langfart. Heldigvis var reservationskøen på biblioteket kort, så jeg fik hurtigt bog nr. 2. Den hedder “Forbandet”, og den er en meget værdig efterfølger. Lige som i 1’ren skriver Pernille blændende og så man kan mærke det. Jeg føler med Katrine, og jeg forstår hendes dilemma mellem de to mænd, som betyder allermest for hende. To’eren lægger meget op til at afslutningen først kommer i bog nr. 3, og jeg venter i spænding på at den udkommer.

Sidst men ikke mindst gik jeg i gang med den romantiske roman om Pigen fra Napoli. Den mangler jeg stadig at læse færdig, så det vil jeg prioritere de næste par aftener. Også fordi jeg jo bliver ved med at låne spændende bøger på biblioteket – så skal jeg jo ligesom også læse dem!

Der er en måned til næste ferie, nemlig påskeferien. Jeg har ikke rigtig nogen planer, og jeg ved endnu ikke hvor meget drengene er hjemme hos mig. Men jeg er sikker på ferien vil stå på noget hyggelig ferielæsning. Og måske hvis vi er rigtig heldige, kan det måske blive til en læsepause i haven.

Mine drømme..

Jeg elsker at gøre det til en rigtig hyggestund, når jeg skal læse. Det betyder levende lys og varm te. Og måske et lille stykke chokolade. Især mit grå hjørne er indrettet til hygge med gyngestol og et lækkert, varmt tæppe.

Jeg har ALTID elsket mine bedsteforældres pejsestue, og i de to måneder jeg har boet hos dem, sad jeg konstant i pejsestuen. Jeg lavede lektier der. Jeg sad og læste der. Jeg sad der, så ofte som muligt.

Jeg drømmer om et bibliotek med pejs og store vinduer. Jeg skal kunne se ud på naturen, og allerhelst med udsigt til vand. Pejsen kunne godt være en mere miljørigtig biopejs, for de fåes i mange fine varianter. Jeg har lidt forelsket mig i en klassisk variant (Reklamelink), som minder mig om amerikanske julefilm, hvor der hænger julesokker på kaminen. Men valg af pejs afhænger i høj grad af huset, og jeg tænker ikke har plads i mit lille rækkehus.

Når jeg en dag finder mit drømmehus (og allerhelst sammen med min drømmemand :)), har jeg allerede masser af ideer til mit lille hyggerum / bibliotek / pejsestue lige her på Pinterest.

Går du også og har store drømme for en hyggelig plads til at læse bøger?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram