Små tærter for to

8. maj 2020 0 Af Kreative Pips

Siden jeg fik mine to aflange tærteforme med løs bund, har jeg forsøgt mig med en masse forskellige tærter. Jeg bager altid to, for der skal bruges ½ æg i tærtebunden, og det gider jeg ikke bakse med. Nu her med coronalukningen, og ingen kollegaer til at spise mine tærter, er jeg nødt til at skære lidt ned på kagemængden. Derfor har jeg nu fået testet nedfrysning af tærtedej, og det giver også god mulighed for at bage små tærter for to. Jeg vil samtidig vise nogle af mine yndlingstærter, så du kan få nogle gode ideer til en lille lækker dessert eller eftermiddagskage.

Jeg bruger bunden fra disse pistaciesnitter. Og jeg laver som nævnt altid dobbeltportion. En enkelt portion giver en aflang tærte eller fire små tærter.

Den klassiske – æbletærten

Grunden til vi bagte tærte sidste weekend, var Olivers ønske om en æbletærte. Og da vi havde tærtedej i fryseren og æbler, der trængte til at blive spist, var jeg med på ideen. Vi lod tærtedejen tø op på køkkenbordet, og rullede den herefter ud som normalt.

Jeg har de her små lækre forme med løs bund – de kan altså anbefales 🙂

Til 1 lille tærte
1/4 af en portion tærtedej
1/2-3/4 æble i både
Et drys kanel over æblerne

Vi lavede en crumble, som er baseret på en af Biancas opskrifter. Den originale opskrift er til en rabarbercrumble, og den finder du her. Til vores lille tærte har vi brugt følgende:
30 g revet marcipan
15 g smør
15 g rørsukker
15 g havregryn

Tingene blandes godt sammen og fordeles ovenpå æblerne. Tærten bages ca. 20 minutter i almindelig ovn ved 175 grader. Serveres lun med flødeskum eller creme fraiche.

Vi delte tærten i tre, og så nød vi den mens vi endnu engang så Harry Potter. Normalt låner vi filmene på biblioteket, men heldigvis har en af mine gode veninder alle filmene. Ellers er vi storforbrugere af biblioteket, så vi håber det lokale bibliotek snart åbner igen.

Den gode – hindbærtærten

I min barndom fik vi ofte min mors hindbærtærte, og det har jeg tidligere skrevet om her. I indlægget deler jeg også mit forslag på en opgraderet hindbærtærte – den glæder jeg mig meget til at lave igen, når mine mange hindbærbuske begynder at give store, røde, saftige bær.

En anden lækker hindbærtærte er varianten med hindbærpure og hvid chokoladeganache. Dem har jeg også bagt en del af, og den lækre saftige hindbærpure med det søde hvide chokolade er bare en lækker kombination. I weekenden blev det også til to små hindbærtærter. Den ene pyntede jeg med skovbærknas fra Odense Marcipan, mens den anden fik søde sukkerhjerter drysset ud over sig.

Til 1 lille tærte brugte jeg
1/4 portion tærtedej, som blindbages (jeg bruger ris til at blindbage med)
Jeg brugte vores hjemmelavede hindbærmarmelade, som ikke har så meget sukker i
40 g hvid chokolade
20 ml fløde
3 g glukosesirup

To lækre hindbærtærter i selskab af min nyeste tærte med appelsincurd og mørk chokoladeganache.

Den nye – appelsintærten med chokolade

Mit nyeste påfund er en tærtebund med Biancas lækre appelsincurd og så toppet med en mørk chokoladeganache. Første gang brugte jeg en chokolade med 85% kakao, og det var alt for bittert syntes jeg. Min familie var dog godt tilfredse. Næste gang brugte jeg den fra Odense Marcipan med 55%, og det var et bedre match, synes jeg 🙂

Jeg blindbagte igen en tærtebund, og smurte herefter bunden med den lækre, friske appelsincurd. Og bagefter lagde jeg et lag mørk chokoladeganache henover.

Til 1 lille tærte brugte jeg
40 g mørk chokolade (55%)
25 ml piskefløde
3 g glukosesirup

Den lille tærte blev pyntet med små guld sukkerperler, mens den første tærte også havde fin guldskrift på efter ønske fra min ældste dreng. Teksten er skrevet med guldglasur fra Dr. Oetker.

Forkælelse til et besøg hjemme hos mine forældre, som stort set er de eneste vi har set i coronalukningen

Fremover vil jeg fryse mørdej ned i små klumper, som lige passer til små tærter for to. Så kan jeg hurtigt lave en tærte til mig og børnene (tærten kan også sagtens deles i tre :)), eller hvis jeg får uanmeldt besøg kan jeg hurtigt bakse en æbletærte sammen.

Mine rabarberplanter vokser i øjeblikket, og derfor står denne lækre rabarbertærte også snart på todo listen. Men hvem skal jeg servere den for? Jeg skal formentlig ikke på arbejde foreløbig, for vi kan klare alt hjemmefra. Og ikke bare halvt, men vi kan klare alt mere end tilfredsstillende og med ros oveni 🙂

Hvad er din favorittærte? Og bager du altid store tærter eller små tærter for to?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram