Ideer til syning med rester

23. juni 2020 0 Af Kreative Pips

Sidste sommer delte jeg fire indlæg med ideer til syning med små stofrester. Det blev bl.a. til genanvendelige vatrondeller og bind. Nu er jeg (igen) begyndt at rydde op i mine mange bunker af stof og andre kreative materialer. Men denne gang er det ideer til syning med rester i lidt større mål.

Jeg har tidligere syet og solgt en del baby- og børneartikler via min facebookgruppe, men de sidste par år har jeg droslet ned og fokuseret på at sy til mig selv og mine drenge, samt gaver til familien. Men fordi jeg har syet så meget, har jeg en masse stoffer og materialer liggende og fylde i mine mange skabe. Jeg skal igang med at få lavet min lange skabsgang med nye skabe, og så skal der ryddes ud og op, så jeg kan få et overblik over, hvad jeg har behov for.

Siddehynder

Jeg har syet en del sengerande og babynest, og til begge har jeg købt skummadrasser i 3 cm tykkelse. Derfor har jeg også nogle halvstore rester, og da babyboomet er aftaget hos veninderne, forventer jeg ikke at skulle sy babynest eller sengerande igen. Derfor har jeg valgt at sy to siddehynder til stuen, for begge mine drenge elsker at sidde på gulvet og se tv.

Jeg har syet dem i to forskellige størrelser, simpelthen ud fra hvor meget skum jeg havde. Den store turkise er 65 cm i diameter, mens den lysegrå er 54 cm i diameter. Til begge har jeg brugt to sorte lynlåse af 35 cm – det havde nok været pænere med nogle mindre markante lynlåse end sort, men igen dem her havde jeg på lager.

Til puderne har jeg brugt følgende materialer:

Turkis:
Skum (2x) Ø 65 cm
Stof (2x) Ø 66,5 cm
Stof – sidestykke 4,5 cm x 135 cm
Stof ved lynlåse (2x) 2,5 cm x 75 cm
Hvidt bånd til håndtag (varenr.80062 hos Stof og stil) 22 cm

Grå:
Skum (2x) Ø 54 cm
Stof (2x) Ø 55,5 cm
Stof – sidestykke 4,5 cm x 100 cm
Stof ved lynlåse (2x) 2,5 cm x 75 cm
Hvidt bånd til håndtag (varenr.80062 hos Stof og stil) 22 cm

Vejledning til siddehynderne

Hanken består af et bånd fundet i en af mine mange skuffer. Jeg har klippet det i en længde på 22 cm, og det er sat på stoffet (det lang sidestykke) med 10 cm mellem de to endesyninger. Jeg har syet en firkant med et kryds i hen over de to ender.

De to lynlåse er syet fast på de to smalle sidestykker. De er syet på i forlængelse af hinanden, men så de har åbningen mod hinanden. Og bagefter er der syet en pæn pyntestikning langs begge sider af lynlåsene.

Den ene ende af stykket med lynlåsene er syet sammen med det lange sidestykke. Herefter er sidestykket nålet fast på den ene cirkel. De to ender af sidestykket syes sammen først, og så syes cirklen fast. Begge dele med almindelig ligeud-sting. Til sidst syes den anden cirkel fast ret mod ret.

Stoffet vendes om på retsiden, og de to lag skum lægges ind i stoffet.

I mit lille skur havde jeg lige en lille knage, som jeg har hængt op på væggen. På knagen kan begge siddehynder hænge, og dermed skal de ikke flyttes, når der skal støvsuges. Sådan løsninger gør det nemmere, og ikke mindst pænere at se på.

Minikrea boksershorts

En af de bedre ideer til syning af rester af jersey er undertøj. Til jul syede jeg boksershorts til både min far, morfar og begge mine drenge. Olivers var lidt for små, fordi jeg syede elastikken ind i stoffet. Siden har jeg testet at sy elastikken uden på. Og det var meget bedre. Mønstret er Minikrea (Reklamelink).

Boksershorts Minikrea str. 146/152

Str. 146/152 er største størrelse i børnemønstret, så jeg har nu testet voksenmønstret i str. XS. De passer ok, men gylpen er meget større (hvilket selvfølgelig giver god mening), og det gav et stort grin fra/med Oliver. Jeg har indtil videre fået syet 5 par i str. XS, og de tre nye par bliver lagt til side. Så kan han få dem, når han mangler nye underbukser. Jeg vil fortsat sy boksershort til Oliver, for det er en god måde at få brugt jerseyresterne. Samtidig kan man sætte stofferne sammen på kryds og tværs, og dermed få brugt næsten alle rester. Jeg vil også tegne str. S af og sy nogle par i den størrelse. Ikke at det haster, men det er bare rart at få ryddet ud i stoffet velvidende, at det jeg syr kan bruges.

Boksershorts Minikrea str. XS

Jeg har nu fundet løsningen på at få en pæn kant på både indersiden og på ydersiden. Først syr jeg elastikken sammen som en ring. Så lægger jeg elastik og stofkant vrang mod vrang og syr elastikken på med en stræksøm.

Bagefter bukker jeg elastikken op i syningen, og så syr jeg en zigzagsøm nederst på elastikken.

Jeg har strøget størrelsesmærke i, så jeg nemmere kan holde styr på hvis der er hvis 🙂 Mærkerne er lavet på min Silhouette Cameo med strygevinyl.

Andre ideer til syning med rester

Jeg har også brugt lidt af jerseyresterne på at sy sovebriller og matchende rondeller til fjernelse af makeup. Og det tænker jeg kan være små gode værtindegaver, altså når vi igen må besøge hinanden #skridcorona

Nogle af bomuldsresterne er brugt til de tæpper jeg fremviste tilbage i august. Og jeg er faktisk igen med endnu et tæppe – denne gang er det julestofferne, der bliver brugt.

Har du andre gode ideer til at få brugt stofresterne?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram