DIY selvforkælelse

12. oktober 2020 0 Af Kreative Pips

Som jeg fortalte om i marts sidste år, har jeg været ramt af stress. Og jeg er det til dels stadig. Jeg har selv forhandlet mig ned på en arbejdsuge på 34 timer, og det passer mig super godt. Men der skal stadig ikke så meget til at vælte mig, og i sidste uge ramte (endnu) et skolemøde mig hårdt lige i mor-hjertet! Jeg tog hånd om mig selv, tog kortere arbejdsdage (min chef er den bedste!) og sørgede for at forkæle mig lidt ekstra. Tidligere har jeg været slem til kun at forkæle mig chokolade, men jeg har udviklet mig, og her min DIY på selvforkælelse.

Månedlig selvforkælelse i en box

Jeg har i mange år fået en månedlig Goodiebox. De sidste par måneder er jeg blevet bedre til at prøve tingene og gøre det til en hyggestund. En god kop te og en ansigtsmaske, mens jeg lægger neglelak er bare selvforkælelse for mig.

I sommers tilmeldte jeg mig en ny type box, nemlig en box med boligting fra Rosendahl Design Group. Jeg går ikke vildt op i indretning, men jeg kan godt lide her er pænt og hyggeligt. I denne måneds box var der to Lyngby rhombe krus, og jeg er en sucker for tekopper og -krus, så det var en ekstra luksus.

Jeg får også en tebox hver 2. måned, for jeg elsker at prøve nyt te. Man kan selv vælge hvilken type te man ønsker, og jeg lærer en del nye teer at kende. Du kan finde teboxen her (Reklamelink), og du får 50% på din første box med koden KREATIV.

Julekalendere

Jeg ELSKER julen, og derfor har jeg flere gange forkælet mig med en pakkekalender. De findes i et utal af varianter og i mange forskellige prisklasser.

Sidste år købte jeg julekalenderen fra Goodiebox, og den har jeg købt igen i år. Jeg synes størstedelen af produkterne var gode, så det håber jeg også de er i år.

Jeg har tidligere prøvet en julekalender fra Teacup.dk, og det var hyggeligt med en ny slags te hver dag. Enkelte dage var der også en lille lækkeri som et stykke chokolade eller karamel.

Jeg er vild med Rituals produkter, og jeg har lige opdaget at Rituals har to forskellige julekalendere. Jeg overvejer kraftigt at forkæle mig med den ene, jeg skal bare lige beslutte mig for hvilken en.

Hjemmesyet DIY selvforkælelse

Min kollega bad mig engang i vinters om jeg ville sy et par sovebriller til hende, og det ville jeg selvfølgelig gerne. Jeg brugte det gratis mønstre hos Stof & Stil. Det er jo mindre stykker stof, så det er også en perfekt måde at bruge rester på.

Jeg har syet matchende genanvendelige rondeller til at fjerne makeup eller neglelak. Jeg tænker det kan blive en sød lille venindegave, måske sammen med et lækkert produkt. Pt. er jeg ret glad for Ecooking, som jeg har fået kendskab til via Goodiebox. De har faktisk en limited edition box kun med Ecooking lige nu

Jeg har pt. tre færdige sæt med sovebriller og 10 matchende rondeller, så hvis du lige står og mangler, sælger jeg dem gerne. Bare smid mig en mail 🙂

DIY selvforkælelse og nærvær i hverdagen

Jeg har altid brugt te og læsning som en stille stund i hverdagen, og det nyder jeg stadig. Og jeg elsker at læse og anmelde bøger – se mine mange anmeldelser her.

Men jeg nyder også at sidde med en maske, et fodbad eller lægge neglelak (og helst skal der glimmer på et par af neglene :)). Jeg øver mig også i at være til stede, bare sidde i stilheden med en lækker kop te og bare mærke efter. Det er helt sikkert noget jeg skal blive bedre til, for jeg har det med at skubbe det hårde og svære væk i stedet for at føle mig igennem det. Og derfor kommer stressen indimellem snigende…

Jeg husker mig altid på at bare fordi man har en dårlig dag, betyder det ikke at man har et dårligt liv. Om det gælder usund mad, et skænderi med ungerne eller lignende. Der er altid en dag i morgen, og der kan jeg gøre det bedre. Og pt. bruger jeg også mine løbeture som en forkælelse. Det lyder måske dumt, men jeg er endelig kommet i ret god form. Derfor elsker jeg også at komme ud og bare løbe. Tankerne løber hist og pist, hvis altså ikke jeg har mine to stor-snakkende børn med mig :).

Når tankerne kører for meget rundt om aftenen, og jeg ikke kan falde i søvn bruger jeg app’en Olioli (Reklamelink). Den hjælper med at fjerne fokus fra tankerne og i stedet for mærke kroppen. Jeg har også brugt deres børnemeditationer lidt til mine børn, og det hjalp også dem til at falde nemmere i søvn.

Hvad gør du af selvforkælelse i hverdagen? Jeg hører gerne fif for at få endnu mere nærvær og MIG-tid i hverdagen, så læg gerne en kommentar.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram