DIY bordskåner

20. januar 2021 2 Af Kreative Pips

Jeg har flere tusinde billeder på min mobil. En stor del er selvfølgelig billeder af mine dejlige drenge, men jeg har også en del skærmprints af perleplader og andre kreative ideer. Og indimellem får jeg rent faktisk afprøvet ideen, men med mine mange ideer er det kun en brøkdel jeg får testet. Denne ide ligger som et billede på min mobil tilbage fra juli 2018, og den var overraskende hurtigt at lave. Og så er det perfekt at kunne anvende nogle små bomuldsrester til de her små syede bordskånere. Jeg viser her min DIY på bordskånere, den kan nemlig laves på flere forskellige måder. Jeg håber du kan bruge den, og som altid er du velkommen til at lægge en kommentar eller sende mig en mail, hvis du har spørgsmål eller vil vise din egen bordskåner frem.

Jeg har som nævnt haft billedet liggende længe, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg skulle bruge den til. Men nu har jeg fået en ide. Min lille Bodum Assam tekande drypper lidt OG har behov for noget at stå op for ikke at lave varmemærker. Så vupti en lille bordskåner til min tekande, og den skal selvfølgelig matche mine tehætter – så derfor har jeg syet to forskellige versioner.

DIY patchwork bordskåner

Jeg har jo noget med lyserød patchwork, og jeg har heldigvis stadig en masse små rester. Jeg har klippet 7 sekskanter og syet en blomst i hånden. Du kan se min vejledning på patchworksyning i hånden HER.

Til bagsiden har jeg klippet et stykke ensfarvet bomuld i rosa i målet 12×12 cm. Og et stykke volumenvlies og pladevat i samme størrelse. Først stryger jeg volumenvlies bag på patchworkblomsten, når pappet er fjernet fra blomsten.

Nu skal delene syes sammen. Nederst har jeg pladevat, volumenvlies med patchwork opad og den ensfarvede bagside. Jeg syer hele vejen rundt, men lader et hul stå til at kunne vende igennem. Jeg syer med almindelige ligeud sting. Jeg vender og syr en pæn stikning hele vejen rundt. Og vupti et stykke lille bordskåner til min tekande.

DIY flettet bordskåner

Det her er den oprindelige ide. Nemlig en lille flettet bordskåner. Jeg har brugt 6 stykker fast bomuld i målene 12×12 cm. De fire har jeg foldet og strøget sammen på midten til 6×12 cm.

De fire foldede stykker flettes med folden ind mod midten, og de rå kanter ud til siden. Jeg har syet dem fast på et stykke ensfarvet bomuld, inden jeg har syet dem sammen med et lag pladevat og en ensfarvet bagside.

Herover kan ses, at fletningen er “løs”. Dvs. man kan få fingrene ned under lagene. Herunder kan du se det færdige resultat.

Jeg er vild med udtrykket og resultatet. Og jeg er ikke i tvivl om at jeg bliver nødt til at sy nogle flere. De vil også være gode som glasbrik til tekopper eller endda drinks. Så jeg skal bare i gang med at finde passende rester, men det er vist ikke noget problem for mine nye skabe bugner stadig af stof.

En tredje ide

Jeg har ikke testet denne ide, men det kan helt sikkert gennemføres med succes. Man kan jo også vælge at sy fire kvadrater sammen, som når jeg syr patchworktæpper. Og målene kan naturligvis ændres til at passe til ethvert formål. Man kunne for eksempel sagtens sy en aflang som passede til et ildfast fad, eller endda en rund til et tærtefad. Mulighederne er uendelige. Del dem endelig med mig på Facebook, mail eller instagram – jeg vil ELSKE at se hvad du får lavet.

Med al det her hjemmearbejde (hvor jeg er hjemme hele dagen) er jeg ved at være i bund i min tebeholdning, så jeg har planer om at få bestilt noget nyt te. Jeg har altid både sorte og grønne teer på lager, for det er forskelligt, hvad jeg har lyst til og behov for. Jeg bestiller ofte hos Teacup, og nogle af mine favoritter er Mandelgaven, Den 7. himmel og Tempelriddernes skat. Hvilken te er din favorit?

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram