Mine bedste rabarber opskrifter

4. juli 2021 0 Af Kreative Pips

Jeg har to rabarber i min have. De er ikke så gamle, så de er stadig lidt små (måske fordi de også har boet i krukker). Men jeg elsker at bruge rabarber i køkkenet, så jeg har plantet den ene ud i mit højbed, og det har den haft godt af. Den anden bliver også plantet ud i et højbed, når der lige er plads i højbedet. Jeg har mange forskellige opskrifter med rabarber, så her er mine bedste rabarber opskrifter som inspiration til at bruge rabarber mere i køkkenet.

Kager med rabarber

Jeg har bagt mange forskellige kager med rabarber. De kan både bruges i tærter, som trifli og i skærekager. De kan stort set bruges til alt.

Nem og lækker rabarberkage med appelsin
Den her kage blev rørt sammen og transporteret over til mine forældre, hvor vi bagte den. Den var rigtig saftig og lækker med både appelsin og mandler, og med en klat fuldfed creme fraiche var det bare en himmerigs mundfuld.

Rabarber-cheesecake med skovsyre og chokoladeperler

Rabarberens syrlighed er en god kontrast til sødme, og derfor er den ideel i en sød cheesecake. Jeg har leget med forskellige opskrifter, og min opskrift på en rabarber-cheesecake finder du i dette indlæg.

Rabarber-cupcakes med rabarber i både kagen og i frostingen er også en lækker sag, som jeg snart må bage igen.

Saftevand med rabarber

Valdemarsro har en lækker opskrift på rabarbersaft, som er dejlig mild og frisk i smagen. Jeg har dog ikke brugt stjerneanis, da det ikke lige var noget jeg havde på lager.

Halvdelen af rabarbersaften har jeg kogt ind til rabarbersirup, og den er så blevet brugt til en rabarber-mojito – hvilket kan anbefales 🙂 Igen er opskrifterne fundet hos Valdemarsro.

Man kan også lave saftevand med hyldeblomst og rabarber. Min opskrift på det finder du her (LINK)

Rabarberhorn
Rabarberkompotten som bliver siet fra saften, kan anvendes til en klassisk rabarbertrifli med makroner og flødeskum. Men man kan også bruge det som fyld i små gærhorn. Jeg bruger min sædvanlige opskrift på kanelsnegle, og skærer i stedet dejen ud i trekanter. Jeg lægger en klat kompot i den brede ende, og ruller så hornet sammen. Hvis man vil lave det ekstra luksus, kan man lægge en lille klump marcipan i rabarberkompotten.

Den sommerlige version af rabarbertrifli
Rabarberkompotten fra saften kan også bruges til en sommerlig version af rabarbertrifli. Du lægger rabarberkompot i bunden af en tallerken. Knuser makroner ud over, og topper med en lækker vaniljeis. Nemt, hurtig og skøn dessert på de varme sommeraftener.

Rabarbersuppe
I bogen Lykken er chokolade (Reklamelink) er der den lækreste opskrift på rabarbersuppe. Den spises iskold med en kugle vaniljeis, hakket hvid chokolade og lidt hakket mynte. Jeg laver den hver år, og den er min yndlingsdessert på årets varme dage.

Rabarber-marmelade

For nylig lavede jeg en lækker sød jordbær-rabarber marmelade med både jordbær og rabarber fra haven. Den var et hit på morgenbollerne, og Mathias har bedt mig lave en ny portion. Jeg har dog ikke flere jordbær i haven, så jeg må vist ud og købe nogen.

Jeg håber, du har fået lidt inspiration med mine bedste rabarber opskrifter. Jeg har i hvert tilfælde fået lyst til at prøve flere af opskrifterne igen. Jeg må vist til at pleje mine rabarber-planter, så de vokser sig større og rigtig kan give mig en masse rabarber til leg i køkkenet.

Følg mig på Bloglovin’PinterestFacebook og Instagram