Lækre nøddebunde med chokomousse

Lækre nøddebunde med chokomousse

29. maj 2022 0 Af Kreative Pips

Jeg har stort set intet bagt i de seneste fem måneder. Det skyldes naturligvis mit kæmpe byggeprojekt med nyt køkken og bad. Køkkenet virker nu, så da kæresten sendte et billede af en kage, fik jeg ideen til denne lækre sag. Den består af lækre nøddebunde med chokomousse. Det er kombinationen af to opskrifter fra min barndom. Nøddebunden er fra min mors islagkage, hun lavede den blot med mandler. Og chokomoussen er fra min tid i folkeskolekøkkenet, men opskriften holder stadig her 20 år efter.

Chokomoussen var min brors og min foretrukne dessert i vores barndom, hvis vi måtte vælge og selv skulle lave den. Derfor blev den i en periode brugt rigtig, rigtig, rigtig meget. Derfor var det helt nostalgisk at lave den igen, og det er bare en nem og god opskrift.

Lækre nøddebunde med chokomousse

Ret Dessert
Køkken Dansk

Equipment

 • Minihakker
 • Elpisker

Ingredienser
  

 • 150 g hasselnødder
 • 3 æggehvider
 • 150 g sukker
 • 200 g chokolade, 72%
 • 3 æg
 • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du
 

Nøddebunden

 • Kom bagepapir i bunden af en springform. Tænd ovnen på 170 grader
 • Hak nødderne helt fint i minihakkeren
 • Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret og pisk igen.
 • Tilsæt de hakkede nødder og vend rundt indtil ensartet.
 • Kom dejen i springformen og bag i ca. 30 min.

Chokolademousse

 • Smelt chokoladen over vandbad.
 • Tilsæt æggeblommerne en af gangen. Sørg for at røre dem godt ind i massen.
 • Pisk hviderne stive. Rør lidt af dem i chokolademassen.
 • Vend resten af hviderne i med let hånd.
 • Pisk fløden til let skum og vend den i chokolademassen.
 • Kom en tyl i en sprøjtepose og kom chokolademoussen deri.
 • Læg posen på køl minimum en times tid.

Samling af kagen

 • Når bunden er kold, deles den i to halve cirkler.
 • Moussen sprøjtes i toppe på den nederste bund.
 • Den anden halve bund lægges ovenpå. Der sprøjtes mousse på toppen af kagen.
 • Kagen kan pyntes med smeltet chokolade, hakkede nødder og farvede chokoladekugler

Jeg serverede kagen for kæresten og de to ældste drenge, mens vi så et afsnit af Den store juniorbagedyst. Det er en tung kage med rig chokoladesmag, så jeg syntes ét stykke var rigeligt. Kæresten var vild med kagen og kunne sagtens spise mere end et stykke – og han har bestilt kagen til hans fødselsdag i sensommeren.

Du kan også bage bundene som mindre cirkler – der bliver til 12 cirkler af ca. 5 cm i diameter. Og så kan du anrette kagerne enkeltvis. Det gjorde jeg til påske, og kom et par små påskeæg på toppen.

Nøddebunde med chokomousse

Måske nogle blåbær eller hindbær kunne tilføre kagen noget friskhed og syre. Det vil jeg prøve næste gang, jeg skal bage de lækre nøddebunde med chokomousse.

Mine andre kager kan du finde via dette link.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram