Vand er balsam for sjælen

27. oktober 2019 0 Af Kreative Pips

Jeg har altid elsket vand, men de senere år er jeg blevet mere og mere opmærksom på, hvordan vandet kan være godt for min mentale tilstand. Jeg har altid drømt om at bo tæt på vandet, og med ca. 7 km til Roskilde Fjord (Jyllinge) og 10 km til Roskilde Fjord (Frederikssund) bor jeg jo faktisk tæt nok på til at kunne bruge det ofte. Desværre er det ikke tæt nok på til at kunne bruge det i en travl hverdag, men de dage hvor jeg er alene eller i weekenderne bruger jeg oftere og oftere vandet som tilflugtssted. Derudover er jeg også heldig at komme rundt med mit arbejde og vælger også ofte ferier tæt ved vandet.

Gniben – Sjællands Odde

Det alleryderste punkt af Sjællands Odde hedder Gniben, og der har mit arbejde et lækkert kursussted. Jeg var der sidste år i oktober, har lige været der i september og og var der igen i den forgangne uge. Der er den skønneste udsigt, og derfor er gåture altid indlagt i programmerne for kurser og seminarer deroppe. Derudover har kantinen panoramaudsigt ud over vandet – det skulle fitnessrummet også have, men det har jeg ikke tænkt mig at undersøge nærmere 🙂

I september tog jeg nedenstående billeder, og det stille vand og smukke udsigt giver mig bare en anden ro end ellers.

Gniben
Vi var igen heldige med smukt solskinsvejr
Gniben
Billedet er taget fra altanen udenfor kantinen..
Gniben
Jeg havde det eneste værelse med havudsigt, men det opdagede jeg først næste morgen.. Det var pænt mørkt da jeg forlod officersmessen og gik i seng.. 🙂

Næstved/Karrebæksminde

I september var Oliver til håndbold stævne i Næstved. Og da han kæmper med nogle sociale/følelsesmæssige udfordringer, valgte jeg at være i nærheden det meste af weekenden. Dog gad jeg ikke sove på en luftmadras i et klasselokale, så jeg havde booket os ind på et hotel i Karrebæksminde.

Smukt solskin på havnen i Kareebæksminde

Hotellet har en mindre pool og en lækker varmtvandsminipool. Det nåede vi lige at bruge et par timer i lørdag eftermiddag. Drengene elsker bare at plaske rundt i vandet. Selv elsker jeg at være på spaophold. Jeg har kun prøvet det et par gange, men drømmer da om flere ture med veninder og/eller en kommende kæreste.

En stor del af tiden havde vi poolen for os selv 🙂

Der er ingen tvivl om at jeg elsker mit lille rækkehus, men der er nu én ting det ikke har. Og det er vandudsigt. Det har altid været et stort ønske at have et hus med udsigt til vandet. Om det sker må tiden vise, og i mellemtiden udnytter jeg de mange dejlige kyster Danmark er så rig på.

Følg mig på Bloglovin’, Pinterest, Facebook og Instagram